Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 4947 > Cotidian Nr. 4947 de marti, 5 mai 2015  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Cotidian

Parteneriat multilateral la Colegiul Tehnic


Elevi și profesori din 5 țări europene, în vizită la Buzău

Aceasta a fost ultima mobilitate a proiectului inițiat de unitatea de învățămînt buzoiană

articol de: Mirela DUMITRU
Elevi și profesori din 5 țări europene, în vizită la Buzău
 

În perioada 3-8 mai, Colegiul Tehnic Buzău găzduiește cea de-a șasea și ultima mobilitate din cadrul programului multilateral "Life givind water".  
Inițiat de unitate de învățămînt buzoiană, proiectul derulat în perioada 2013-2015, reunește unități de învățămînt din încă 5 țări europene: Italia, Germania, Portugalia, Polonia și Bulgaria. În cadrul vizitei la Buzău, oaspeții au prezentat cele mai bune momente din mobilități, au prezentat produse tradiționale locale, au asistat la un moment artistic și au vizitat obiectivele turistice. "În decursul celor doi ani s-au realizat foarte multe activități pe tema apei, studii interdisciplinare asupra ecosistemelor acvatice, apa ca sursă de energie, poluarea apei, conservarea biodiversității acvatice, am realizat și o firmă de exercițiu, Eureco travel SRL avînd ca obiectiv promovarea ecoturismului local, reușind să scriem și o carte pe această temă", a declarat Magdalena Coman, profesor de Ecologie și protecția mediului la Colegiul Tehnic Buzău.

Dispozitiv de desalinizare a apei realizat la Buzău

Printre reușitele obținute se numără și un dispozitiv pentru desalinizarea apei de mare rea­lizat de colectivul de elevi și profesori buzoieni implicați în proiect. "Am realizat dispozitive tehnice de purificare a apei, filtrare în condiții de calamitate și dispozitive de desalinizare a apei de mare după modelul instalației lui Henry Coandă. Domnul Marcel Toader, profesor de mecanică a studiat aparatul pentru desalinizarea apei iar încălzirea apei se face cu energie solară", a afirmat Magdalena Coman, profesor de Ecologie și protecția mediului la Colegiul Tehnic Buzău.

Ce a însemnat proiectul pentru elevi și profesori?

La proiect au participat aproximativ 100 de elevi, numai 24 dintre aceștia plecînd în mobilități și 17 cadre didactice. Experiența a fost una interesantă și plăcută atît pentru liceeni care și-au făcut noi prieteni, au descoperit lucruri noi și au avut satisfacția de a rea­liza un produs propriu cît și pentru profesori care au luat contact cu un alt sistem de educație putîn­du-și îmbunătăți strategia didactică.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU