Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 4928 > Cotidian Nr. 4928 de joi, 2 aprilie 2015  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Cotidian

În sfîrșit


Răcelile și guturaiul încep să scădă

Aproximativ 3.300 de buzoieni au fost diagnosticați de medic cu aceste afecțiuni săptămîna trecută

articol de: Mirela DUMITRU

După luni întregi în care medicii diagnosticau și tratau mii de buzoieni cu viroze sau pneumonii, în ultima perioadă numărul acestora a început să scadă.  
Potrivit raportului Direcție de Sănătate Publică cu privire la afecțiunile respiratorii, în ultima săptămînă din luna martie, 2293 buzoieni au fost diagnosticați cu viroze, 9 dintre ei necesitînd internarea pentru îngrijiri medicale mai amănunțite și 1.058 pneumonii cu 97 de pacienți spitalizați. Îmbucurător este faptul că nu s-au mai semnalat noi cazuri de gripă la Buzău. 

Virusurile s-au răspîndit în colectivitățile școlare

În școală și în grădiniță virusurile gripale s-au răspîndit rapid mai ales că este știut faptul că elevii și preșcolarii au o imiunitate scăzută. În perioada 23-29 martie au fost diagnosticate la copiii cu vîrsta cuprinsă între 5-14 ani 798 îmbolnăviri cu viroze și 265 de pneumonii. La preșcolari (2-4 ani) au fost diagnosticate 421 viroze și 190 pneumonii, iar la persoanele între 15-49 de ani au fost contabilizate 485 cazuri de viroze și 235 pneumonii.

Bebeluși spitalizați

Cei mai sensibili la afecțiunile respiratorii au fost bebelușii care au dezvoltat forme agresive de boală și au necesitat spitalizarea și acordarea unui tratament medicamentos specific. Săptămîna trecută au fost spitalizați 6 copii cu viroze și 22 cu pneumonii. Medicii se așteaptă ca numărul afecțiunilor respiratorii să scadă și în perioada următoare.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU