Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 4912 > Cotidian Nr. 4912 de joi, 12 martie 2015  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Cotidian

Studenții români au cîștigat


20 de medalii și locul I pe națiuni la Olimpiada Internațională de Matematică

articol de: Mirela DUMITRU

Performanță remarcabilă a stu­denților români la Olimpiada Internațională de Matematică pentru studenți, South Eastern European, Mathematical Olimpyad for University Students - SEEMOUS 2015 găzduită de Republica Macedonia.   
Componenții lotului României au obținut 4 medalii de aur, 7 medalii de argint și 9 medalii de bronz, dar și locul I pe națiuni, locul I pe universități (Universitatea Politehnică din București) și locul I absolut la individual, ocupat de Viorel Andrei  Bud (Universitatea București), multiplu medaliat la olimpiadele intenaționale de matematică și în calitate de elev (2013, 2014). Olimpiada Internațională de matematică South Eastern European Mathematical Olympiad for University Students - SEEMOUS este o competiție universitară de excelență, adresîndu-se studenților din anii I și II, cu aptitudini și performanțe înalte în domeniul matematicii. Concursul constă într-o probă scrisă de 5 ore, în cadrul căreia participanții au de rezolvat 4 probleme cu grad ridicat de dificultate.

91 de concurenți din 23 de universități

Ediția din acest an a olimpiadei s-a desfășurat în orașul macedonean Ohrid, în perioada 3-8 martie, și a reunit 91 de concurenți din 23 universități de prestigiu din Bulgaria, Grecia, Iran, Macedonia, România, Slovenia și Turkmenistan. Din România au participat concurenți reprezentînd 5 universități: Universitatea Politehnică București, Universitatea București, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" și Universitatea Tehnică "Gheorghe Asachi", ambele din Iași.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU