Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 4827 > Cotidian Nr. 4827 de miercuri, 5 noiembrie 2014  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Cotidian

Elevi și profesori spanioli prezenți la


Lansarea firmelor de exercițiu la Colegiul Economic, o tradiție

articol de: Mirela DUMITRU
Conform tradiției implementate de cîțiva ani la Colegiul Economic, în această lună are loc lansarea firmelor de exercițiu, ediția de anul acesta fiind programată luni în sala alocată Centrului de resurse pentru firmele de exercițiu.  
Alături de cei 40 de elevi buzoieni din clasele a XI a și a XII a au fost și 10 elevi spanioli aflați în vizită la Colegiul Economic Buzău precum și profesori români și spani­oli. Cele 10 firme prezentate sînt: Green Life, IT Time, New Vision, Candy Heaven, Transeuroexpres, Evolution Serv, Macondo, Handsart, Ecodesign, Casa Buzoiană.Profesorii coordonatori ai firmelor de anul acesta sînt: Anton Adriana, Ardeleanu Magdalena, Dudu Cristina, Enuș Adina, Poștovei Cătălina, Șoriga Gabriela. Alimentația sănătoasă a fost un concept căruia i s-a acordat atenție de către liceeni.

Impresionați de prestația elevilor români

Provocarea de anul acesta a reprezentat-o prezentarea firmelor în română, engleză și spaniolă, însă elevii buzoieni au făcut față cu brio. „Profesorii spanioli prezenți, Francisco Javier Nunez Aguado și Jose Boyero Iglesias, au apreciat în mod deosebit prestația elevilor români, modul în care au realizat prezentările, modul în care au comunicat cu publicul, prezența de spirit și inventivitatea. În final elevii spanioli au prezentat produse tradiționale spaniole și au invitat elevii și profesorii români la o degustare. A fost o activitate inclusă în proiectul bilateral Comenius OLE- Opportunities for learning entrepreneurship ce se derulează între IES OLLOs Grandes/Lugo și Colegiul Economic Buzău. Elevii spanioli au aplicat elevilor români chestionare pentru a identifica produsele preferate de aceștia”, se arată într-un comunicat de presă transmis de Colegiul Economic Buzău. Programul activităților la care au participat atît elevii români cît și cei spani­oli a continuat ieri la Colegiul Economic Buzău cu activitatea metodico științifică a profesorilor de specialitate „Rolul proiectelor internaționale în dezvoltarea competențelor cheie pentru o mai bună inserție pe piața muncii”. 

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU