Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 4802 > Cotidian Nr. 4802 de miercuri, 1 octombrie 2014  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Cotidian

Campania de vaccinare școlară se apropie


Elevii, așteptați la imunizare

Primele vaccinări vor fi efectuate începînd de luna viitoare la elevii de clasa I

articol de: Mirela DUMITRU
Anul școlar a debutat pentru elevii și preșcolarii buzoieni. Nici bine nu se vor acomoda cu orele și temele că școlarii vor fi așteptați la cabinetul medicului școlar pentru vaccinare. Direcția de Sănătate Publică Buzău a catagrafiat deja elevii care vor fi imunizați și a soli­citat Institutului Național de Sănătate Publică furnizarea dozelor necesare pentru vaccinare. În stocul D.S.P. se mai găsesc numai cîteva doze de vaccin antipolio și D.T., insuficiente însă pentru a acoperi necesarul. 

Calendarul vaccinărilor

Campania de vaccinare școlară pentru anul 2014-2015 va debuta în perioada 20-31 octombrie cînd este programată vaccinarea anti ROR (rujeolă, oreion și rubeolă) a elevilor de clasa I. La nivelul județului Buzău sînt catagrafiați 4.500 de elevi înscriși și neînscriși la școală. Următorul vaccin este cel antipolio care îi vizează pe elevii de clasa a II-a și pregătitoare și se va desfășura în perioada 10-21 noiembrie. Potrivit datelor DSP vor fi vaccinați 4.800 de copii de 6 ani și alți 3.700 de 8 ani. În perioada 2-15 decembrie va fi rîndul elevilor de clasa a 8-a și al restanțierilor de clasa a 9-a să fie vaccinați împotriva difteriei și tetanosului. Este vorba despre 4.700 de elevi de clasa a 8-a și 4.500 de restanțieri, elevi de clasa a 9-a.

Date transmise la Ministerul Sănătății

După inventarierea numărului de doze necesare pentru Campania națională de vaccinare, Direcția de Sănătate Publică a transmis Ministerului Sănătății numărul elevilor care urmează să fie vaccinați așteptînd în perioada următoare livrarea seruri­lor. Ministerul Sănătății a început procedurile pentru achiziția de vaccinuri astfel încît să nu existe întîrzieri în derularea campaniei de vaccinare a elevilor.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU