Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 4801 > Cotidian Nr. 4801 de marti, 30 septembrie 2014  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Cotidian

Proiect de implicare socială


Voluntariat în ecologizarea cartierului Micro 14

600 de voluntari ai Colegiului „B.P. Hasdeu“ și reprezentanții companiei RER Buzău au strîns peste 1.000 de saci de deșeuri reciclabile

articol de: Adrian CRĂCIUN
Voluntariat în ecologizarea cartierului Micro 14
 
S-au trezit la primele ore ale dimineții și au renunțat la activitățile obișnuite dintr-o zi de duminică pentru a face voluntariat. 
Elevii Colegiului Național „Bogdan Petriceicu Hasdeu” au dat o nouă lecție de responsabilitate civică, prin participarea la o acțiune de ecologizare derulată în cartierul Micro 14. Campania de ecologizare a fost organizată de reprezentanții companiei RER Buzău, firmă de salubritate care susține unul dintre cele mai mari proiecte de implicare socială din municipiul Buzău. Implicarea și entuziasmul au fost la cote maxime, nu mai puțin de 600 de voluntari din cadrul liceului buzoian curățînd în cîteva ore gunoaiele de la marginea cartierului. La acțiune au participat inclusiv elevii de gimnaziu, inițiativa avînd rolul de a încerca să îi facă pe elevi să conștientizeze rolul și importanța reciclării deșeurilor. Pentru aceasta, voluntarii au încercat să sorteze pe categorii gunoaiele aruncate la voia întîmplării, adunînd peste 1.000 de saci de deșeuri ce pot fi reciclate. 

„Nu îmi imaginam că vom găsi atîta mizerie”

Generația tînără poate fi implicată în proiecte cu miză socială importantă. Cei care au dovedit că nu pot să stea cu mîinile în sîn chiar în ziua națională a curățeniei au fost liceenii celui mai prestigios colegiu din județ. Astfel, elevii „pepinierei” de olimpici a județului au renunțat la o zi liberă și s-au adunat la ora 9.00 la marginea cartierului buzoian. Ei au primit apoi saci și echipamente de protecție de la reprezentanții RER, apoi au pornit cu mult entuziasm să adune gunoaie. Cei mai mulți s-au mirat de cantitățile de gunoaie depuse la vo­ia întîmplării, spunînd că nu și-au imaginat că oamenii pot arunca lucrurile care nu le mai folosesc chiar în apropierea blocurilor în care locuiesc. „M-am simțit datoare să vin să strîng gunoaie, alături de colegi și profesori. Nu îmi imaginam că vom găsi atîta mizerie. E ușor să arunci gunoiul oriunde, dar mai tîrziu tot oamenii vor constata că au de suferit de pe urma neglijenței”, ne-a declarat Ioana Popescu, elevă în clasa a IX-a a liceului buzoian.

Elevii, cei mai buni mesageri ai campaniei

La rîndul lor, reprezentanții companiei RER Buzău au fost impresionați de implicarea colectivului de profesori la invitația de a participa la o asemenea acțiune. „Cu elevii și profesorii de la Colegiul B.P. Hasdeu am colaborat de multe ori și de fiecare dată am fost impresionați de felul în care au reușit să se mobilizeze pentru un obiectiv care privește întreaga societate. Am apelat la elevi deoarece noi conside­răm că ei sînt cei mai buni mesageri ai unei astfel de campanii“, ne-a declarat Denisa Nicu. Reprezentanta firmei de salubritate a mai precizat că în acțiunea de duminică a fost adunată o cantitate de 700 kilograme de deșeuri, materialele colectate de liceeni urmînd a fi reciclate, lucru care va pune punct final acțiunii de ecologizare.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU