Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 4775 > Cotidian Nr. 4775 de luni, 25 august 2014  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Cotidian

Au șansa lor!


Corigenții, așteptați la liceu

Peste 500 de locuri mai sînt disponibile la liceele tehnologice din județ

articol de: Mirela DUMITRU
Nu s-au spetit învățînd dar vor intra la liceu pentru a învăța o meserie. Elevii care au promovat examenul de corigență sînt așteptați să îngroașe rîndurile liceenilor. Peste 500 de locuri la liceu sînt disponibile în prezent la unitățile de învățămînt liceal din județul Buzău. Este vorba în special de licee tehnologice care oferă atît locuri la liceu, cît și la școala profesională. 

Clase incomplete

Liceele tehnologice încă mai așteaptă viitori liceeni. Primii vizați sînt corigenții care au absolvit gimnaziul, dar și elevii care nu s-au înscris în primele două etape la liceu. În prezent, unitățile de învățămînt tehnologice mai au locuri libere la ma­joritatea profilurilor. „Cea de-a treia etapă de admitere la liceu se va desfășura începînd cu data de 1 septembrie. Pentru 2014-2015, școala noastră și-a propus să reali­zeze 5 clase la liceu și 2 la școala profesională pentru că nu numai la liceu există a treia etapă de admitere ci și la școala profesională. Am realizat din tot planul de școlarizare doar 4 clase integral dacă ar fi să adunăm elevii, absolvenții clasei a VIII-a înscriși“, a declarat Maria Tarău, director Liceul Tehnologic Meserii și Servicii. „Mai avem 9 locuri libere la cofetar. Patiser, deja sînt 5 elevi care pe rețele de socializare ne-au anunțat că vor să își aducă dosarul în etapa corespunzătoare 2-3 septembrie, și de asemenea, la liceu avem locuri libere în continuare 3 locuri la protecția mediului, 11 locuri electro­nică, partea de tehnică de calcul și 26 de locuri la mecanică“, a afirmat Robert Harabagiu, director Colegiul Tehnic.

A treia etapă de admitere

În anul școlar 2014-2015 la Buzău s-au înscris la liceu 2.735 de gimnaziști. Cea de-a treia etapă de admitere este programată în perioada 1-8 septembrie, elevii fiind așteptați la secretariatul Inspectoratului Școlar pentru a-și depune dosarele de înscriere la liceu. Liceele buzoiene mai au peste 500 de locuri disponibile pentru clasa a IX-a.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU