Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 4702 > Cotidian Nr. 4702 de marti, 13 mai 2014  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Cotidian

Supărați de actuala echipă managerială și de salariile mici,


Poștașii, în grevă japoneză

Angajații Poștei amenință că vor intra de pe 19 mai și în greva foamei

articol de: Mirela DUMITRU
Nemulțumiți de echipa de conducere, precum și de salarii, poștașii au fost ieri în grevă japoneză. Oamenii au purtat pe durata întregii zile o banderolă albă pe braț încercînd să tragă un semnal de alarmă asupra situației în care se află. Poștașii vor continua acțiunile de protest cu o pichetare joi a sediului Oficiului Județean, urmînd ca, începînd cu 19 mai, liderii de sindicat, dar și alți poștași, să intre în greva foamei.

Revendicările poștașilor

Poștașii buzoieni au lucrat ieri purtînd o banderolă albă pe braț. Angajații Poștei au dorit astfel să reamintească revendicările lor privind demiterea directorului general, Ion Smeeianu, și a întregii echipe manageriale, precum și eliminarea clauzei potrivit căreia aceștia vor primi în cazul concedierii 30 de salarii compensatorii, angajarea de personal pe posturile vacante și creșterea salariilor cu echivalentul inflației. "Astăzi (n.r. ieri), poștașii din toată țara sînt în grevă japoneză, vor desfășura activitatea cu banderolă albă pe mînă ca să atragem atenția asupra a ceea ce ni se întîmplă", a declarat Bogdan Ion, lider Sindicatul Lucrătorilor Poștali filiala Buzău. Salariile mici și lipsa dotărilor materiale i-ar putea determina pe poștași să pună geanta în cui. "Am îmbătrînit în Poștă și așa ceva, prostie nu am văzut. Nu tu costum, nu tu nimic, ne ducem în fața la oameni apărem, cum apărem noi? Unul în verde, unul în kaki, și salariile, salariile de mizerie. Am ajuns să-mi iau de la gura copiilor să mă îmbrac ca să pot să aduc salariul acasă. O să ajungem să lăsăm gențile jos, să vină domnii de la conducere să ducă ei gențile. Puneți și dumneavoastră mîna pe geantă să vedeți cîte kilograme are și dacă poți să duci așa ceva. Nu avem ce face, asta este", a afirmat Radu Tutunică, poștaș.

Continuă acțiunile de protest

Acțiunile de protest vor continua joi cu o pichetare a Oficiului Județean de Poștă urmînd ca începînd cu 19 mai, liderii de sindicat și poștașii care vor dori să intre în greva foamei. În județul Buzău sînt înregistrați 530 de lucrători la Poștă.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU