Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 4589 > Cotidian Nr. 4589 de miercuri, 20 noiembrie 2013  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Cotidian

Funcționarii A.J.O.F.M.,


Școliți pe bani europeni

Proiectul, derulat timp de 3 ani, a urmărit dezvoltarea profesională a angajaților din agențiile de formare pentru a furniza servicii cît mai utile șomerilor aflați în căutarea unui loc de muncă

articol de: Florin ZAFIU
Școliți pe bani europeni
 
Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Buzău a organizat marți un seminar la finalul unui proiect derulat pe parcursul a trei ani. Obiectivul general al Proiectului Office a fost dezvoltarea profesională a angajaților din agențiile de formare în scopul de a furniza servicii cît mai utile șomerilor aflați în căutarea unui loc de muncă. O componentă a investiției în resurse umane a făcut referire la organizarea unor cursuri de recalificare și reconversie profesională a persoanelor aflate în căutarea unei slujbe. Totodată, 180 de șomeri au urmat o serie de cursuri de formare profesională care le permite acum să își găsească mai ușor un loc de muncă. 

Proiect de perfecționare a angajaților

Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă a implemetat un proiect la nivel național care a vizat perfecționarea angajaților din centrele de formare profesională din țară. Ieri la Buzău a avut loc un seminar la finalul proiectului finanțat cu fonduri europene. Proiectul Office și-a propus creșterea capacității celor 23 de centre de formare profesională din țară astfel încît să ofere programe de calitate și informații cît mai concrete astfel încît șomerii interesați să își poată găsi un loc de muncă. "Noi am încercat să îmbunătățim serviciile centrului de formare și să aflăm relația pe care centrul o are cu clienții săi, cu agenții economici, patronate, chiar cu oamenii simpli care ne accesează serviciile. E clar că servicii mai bune de formare înseamnă competențe mai bune și valoare să poată munci. Sperăm să-i ajutăm să se integreze în locuri de muncă mai bune sau poate să le schimbe cu unele mai bune", a declarat Ana Rădulescu, expert formare ANOFM. "A fost un curs interesant, dorim să punem în aplicare toate inovațiile din cadrul acestui proiect, să le punem în aplicare…", a precizat Elena Alexandru, AJOFM Buzău.

Cursuri de formare pentru șomeri

Proiectul implementat de ANOFM și-a propus totodată organizarea a șase cursuri de formare profesională pentru șomerii aflați în căutarea unui loc de muncă și interesați de o reconversie profesională. "La acest curs m-am înscris în ideea de a învăța să lucrez pe calculator și în special programul EXCEL pentru că țintesc un post de merceolog la o unitate farmaceutică, la un depozit de medicamente. Acum fac o paranteză, am 62 de ani și am băiat clasa a XI –a as în informatică și mi-a fost ușor pentru că m-am dus la el să mă ajute să pot să învăț să lucrez pe PC", a declarat Vasile Boiangiu, șomer. Proiectul, derulat pe o perioadă de 36 de luni, are o valoare de peste 20 de milioane de lei și a fost implemetat cu sprijinul unor centre de formare profesională din străinătate.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU