Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 4562 > Cotidian Nr. 4562 de luni, 14 octombrie 2013  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Cotidian

Medicii ne previn


Atacul virusurilor de toamnă

Victimele preferate ale virusurilor sînt copiii și bătrînii

articol de: Mirela DUMITRU
Schimbările bruște de temperatură, alternanța zilelor calde cu cele reci, diferențele mari de la zi la noapte, toatea acestea sînt responsabile pentru valul de viroze  înregistrat în ultima perioadă. Victimele preferate ale virusurilor sînt copiii și bătrînii. Asta nu înseamnă însă că celelalte categorii de persoane sînt ferite de atacul afecțiunilor specifice sezonului.

Mii de cazuri de afecțiuni respiratorii

Nas înfundat, dureri în gît, strănuturi repetate, stări febrile și nu în ultimul rînd dureri musculare. Sînt semnele că organismul a cedat virusurilor care își cam fac de cap în această perioadă. Dovada că atacul este mai virulent ca niciodată este statistica Direcției de Sănătate Publică. În perioada 6- 10 octombrie , adică într-un interval de doar 4 zile, au fost înregistrate 2.057 de cazuri de afecțiuni respiratorii, dintre care ponderea este deținută de viroze. Pe locul al doilea sînt  405 pneumonii. Aproape o sută dintre persoanele care s-au prezentat la medic au avut nevoie de spitalizare. "Cele mai multe, peste 1.000, sînt înregistrate în rîndul copiilor, în special în rîndul celor care frecventează colectivități, atît la grupa de vîrstă 5-14 ani-597, precum și la grupa de vîrstă 2-4 ani-398 cazuri", a declarat Mihaela Voineagu – purtător de cuvînt al DSP Buzău.

Recomandările medicilor

Dat fiind numărul foarte mare de copii afectați de viroze medicii le recomandă părinților să-i lase pe micuți la joacă în aer liber între orele cînd temperatura este ridicată, adică la orele prînzului. Pe de altă parte sporturile ce pot încă fi practicate la acest moment precum: mersul pe bicicletă, pe role sau fotbalul, nu trebuie abandonate. Și pentru adulți, specialiștii spun că mișcarea în aer liber, plimbările și îmbrăcămintea adecvată pot ține la distanță virusurile. Cumulat cu o hrană sănătoasă , un aport de vitamine din fructe și legume, adaptarea organismului la perioada rece va fi mult mai ușoară.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU