Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 4548 > Cotidian Nr. 4548 de marti, 24 septembrie 2013  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Cotidian

Urmașii lui Wilhelm Tell ne-ar putea salva codrii de jefuitori


Monitorizare elvețiană pentru pădurile Buzăului

Aplicația va integra în format digital date cu privire la proprietarii de terenuri forestiere, ariile protejate și tăierile ilegale din fondul forestier

articol de: Adrian CONSTANTIN
Datele privind proprietarii de terenuri forestiere, fondurile de vînătoare, ariile protejate și tăierile ilegale vor fi centralizate într-un sistem informatic pus la punct cu finanțare elvețiană. Reprezentanții Ministerului Finanțelor Publice și cei ai Ministerului Mediului și Schimbărilor Climatice au semnat acordul de asistență pentru elaborarea propunerii finale a Proiectului "Implementarea unui sistem informațional suport de asistare a deciziilor strategice privind gestionarea durabilă a ecosistemelor forestiere la nivelul autorității publice centrale care răspunde de mediu și silvicultură". Proiectul va fi finanțat în cadrul Obiectivului 2 al Ariei de concentrare 4 – "Îmbunătățirea mediului înconjurător” Programul de Cooperare Elvețiano - Român vizînd reducerea disparităților economice și sociale în cadrul Uniunii Europene extinse. În derularea acestui proiect, Ministerul Finanțelor Publice va avea calitatea de Unitate Națională de Coordonare, iar Ministerul Mediului și Schimbărilor Climatice va fi beneficiar.

Finanțare de 30.000 de euro într-o primă fază

Prin acest acord, Ministerul Mediului și Schimbărilor Climatice beneficiază de asistență financiară prin intermediul Facilității de Pregătire a Proiectului pentru elaborarea propunerii finale de proiect "Implementarea unui sistem informațional suport de asistare a deciziilor strategice privind gestionarea durabilă a ecosistemelor forestiere la nivelul autorității publice centrale care răspunde de mediu și silvicultură” depus pentru finanțare în cadrul Obiectivului 2 al Ariei de concentrare 4 – "Îmbunătățirea mediului înconjurător”. Durata acestui acord este de 6 luni, iar valoarea este de 30.000 franci elvețieni, din care contribuția nerambursabilă a Elveției este de 85%. Ministerul Mediului și Schimbărilor Climatice, va asigura o cofinanțare de minimum 15%, echivalentul a 4.500 franci elvețieni. Proiectul final astfel elaborat care va fi ulterior finanțat, în cazul aprobării, de către partenerii elvețieni, vizează conceperea și implementarea unui sistem informațional, în premieră în România, care va integra datele în format GIS (digital) cu privire la proprietarii de terenuri forestiere, fondurile de vînătoare, ariile forestiere protejate și tăierile ilegale rase grupate din fondul forestier. Toate aceste date vor reprezenta un suport pentru deciziile strategice privind gestionarea durabilă a ecosistemelor forestiere.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU