Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 4402 > Cotidian Nr. 4402 de marti, 19 februarie 2013  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Cotidian

Un proiect de hotărîre care naște supoziții


Autobuzele iau fața maxi-taxi?

Elevii ar putea circula gratuit cu autobuzele Trans-Bus S.A.

articol de: Florin ZAFIU

Transportul privat în comun ar putea primi o lovitură puternică din partea Primăriei. Cei mai mulți dintre clienții firmelor de maxi-taxi ar putea beneficia de gratuitate pe autobuzele Trans-Bus, întocmai ca pensionarii. Deocamdată Primăria nu a luat nici o decizie în acest sens, fapt confirmat de amînarea proiectului de hotărîre pînă după aprobarea bugetului de venituri și cheltuieli aferent anului 2013. Dacă municipalitatea va lua decizia subvenționării transportului în comun și pentru elevi, așa cum au promis consilierii la sfîrșitul anului trecut, atunci firmele de maxi-taxi ar putea primi o lovitură puternică.

Asta pentru că cea mai mare parte dintre clienți, elevii, ar urma să călătorească în municipiul Buzău cu autobuzele Trans-Bus, în mod gratuit. Și nu sînt puțini: "Cred că vorbim despre 10.000 de elevi la nivelul municipiului Buzău. E un număr important, de aceea trebuie să punem în balanță toate aceste date", a declarat viceprimarul municipiului Buzău, Sebastian Radu.

Deocamdată proiectul nu va fi supus votului în ședința Consiliului Local de la sfîrșitul lunii februarie. Asta pentru că municipalitatea nu și-a făcut un calcul asupra cheltuielilor și la mijloc sînt și cîteva petiții ale transportatorilor privați, nemulțumiți de hotărîre: "Este vorba de un număr de adrese venite din partea transportatorilor privați din municipiul Buzău, care clar vor fi afectați de măsura pe care dorim că o luăm, cea a gratuității, pentru că un număr important de elevi vor alege să nu mai meargă cu maxi-taxi", a precizat viceprimarul Sebastian Radu.

47 operatori privați + 105 maxi-taxi

La nivelul municipiului Buzău sînt înregistrați nu mai puțin de 47 de operatori privați de transport în comun, cu un număr de 105 mașini. Nu numai firmele de maxi-taxi ar urma să piardă mii de clienți odată cu gratuitatea pe transportul în comun oferită pensionarilor și elevilor. Și taxiurile, în număr de peste 600, ar urma să piardă clienți, ca urmare a serviciului oferit în mod gratuit de către Trans-Bus.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU