Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 4387 > Cotidian Nr. 4387 de luni, 28 ianuarie 2013  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Cotidian

După trei zile grele,


Am scăpat de calvarul alb

Circulația rutieră și alimentarea cu energie electrică se desfășoară normal

articol de: Mirela DUMITRU
După trei zile în care furia albă a împiedicat accesul pe cîteva din drumurile județene, ieri situația a reintrat în normal. Autoritățile au anunțat încă de dimineață redeschiderea tuturor drumurilor fără nici un fel de restricții, s-a reluat alimentarea cu energie electrică în toate localitățile, iar cazurile medicale au putut fi transportate la spital fără probleme. Iarna a lovit cu putere la sfîrșitul săptămînii trecute, blocînd șoselele, izolînd cîteva localități, și împiedicînd accesul persoanelor bolnave la asistența medicală. Timp de trei zile, cîteva localități buzoiene au fost rupte de lume de zăpada căzută din abundență, dar mai ales de viscolul care a tot adus neaua pe șosea. "În primul rînd, cu acea închidere a Drumului Național 22 pe secțiunea Rîmnicu Sărat, granița teritorială cu județul Brăila, de asemenea, am avut o restricție de circulație pentru autovehicule cu masă mai mare de 7,5 tone pe DN2 E85", a declarat Sorin Gheorghe, purtător de cuvînt Instituția Prefectului.

La lumina lumînării

Probleme s-au înregistrat și în ceea ce privește alimentarea cu energie electrică, vineri, locuitorii din 19 comune buzoiene au stat la lumina lumînării. "Am avut de asemenea destul de multe probleme cu alimentarea cu energie electrică a localităților. Dacă la începutul codului aveam 19 localități, în ultima zi au rămas 2 localități, pentru care s-au făcut eforturi deosebite din partea celor de la Electrica", a afirmat Sorin Gheorghe, purtător de cuvînt Instituția Prefectului.

Intervenții medicale cu șenilata

Nici urgențele medicale nu au ocolit județul. În cele 3 zile de cod portocaliu, iar mai apoi galben, de ninsori și viscol, Ambulanța a fost solicitată să intervină în mai multe cazuri, în anumite zone neputîndu-se intra decît cu o șenilată aflată în dotarea ISU. "Intervenții deosebite în zona Balta Albă, Boldu, Vîlcelele, pentru cazuri medicale. De menționat că în zona respectivă, Balta Albă, Boldu, Vîlcelele, s-a intervenit cu o autoșenilată din dotarea ISU Buzău", a precizat Sorin Gheorghe, purtător de cuvînt Instituția Prefectului. Cel puțin deocamdată am scăpat de zăpadă, meteorologii preconizînd în perioada următoare o încălzire a vremii, temperaturile atingînd valori pozitive, nefiind anunțate noi ninsori semnificative din punct de vedere cantitativ.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU