Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 4371 > Cotidian Nr. 4371 de duminica, 6 ianuarie 2013  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Cotidian

Fără grăsimi după Sărbători


În căutarea formelor pierdute

Mișcarea prin fitness, masaj sau înot a început să aibă tot mai mare căutare

articol de: Mirela DUMITRU
Cîrnații, sarmalele, cozonacii și celelalte bunătăți și-au pus amprenta serios asupra gurmanzilor, care nu au mai ținut cont de limite și au cam dat peste cap acul cîntarului. Așadar, după masa copioasă de Revelion, buzoienii au început să facă eforturi pentru a mai da jos din caloriile asimilate și pentru a-și recăpăta silueta. Și cum mișcarea este soluția recomandată de specialiști, sălile de fitness, cele de masaj, dar și Bazinul Olimpic de înot au fost locațiile preferate. Tinerii, dar și adulții preocupați de sănătatea și silueta lor, cu toții au început zilele acestea să ia cu asalt sălile de fitness pentru a scăpa de urmele lăsate de mesele copioase de Sărbători. "Așteptăm persoane noi, au venit, s-au interesat și mulți de luni vor începe mișcarea. În general sînt preferate programele standard, care se bazează pe fitness, aerobic, dar avem și programe pentru începători sau fete", a declarat Mirel Niculae, instructor aerobic.

Au ales înotul

Alții, care nu au putut accepta cifra arătată de cîntar, au ales să revină la vechea siluetă prin înot. Profitînd de recenta deschidere a Bazinului Olimpic, în special copiii au ales să vină aici pentru a mai face mișcare. "Mai ales după Sărbători, au început să vină în număr foarte mare, iar de luni am început programul normal. Momentan avem grupe de copii de la ora 4 la 6, copii între 5 și 12 ani, ședința ține o oră, o oră și jumătate. Avem și cîteva grupe de adulți, care au început să vină de astăzi", a precizat Andrei Petrescu, instructor înot. "Îmi place foarte mult să înot, cred că e un sport foarte adecvat multor copii, vîrstei noastre, și în loc să stai în casă, să te joci pe calculator sau să faci altceva, mai bine vii aici, te relaxezi", a afirmat Silviu Neagoe. "Îmi place să înot, dar vreau în primul rînd să slăbesc", a declarat George Micu. "După Sărbători, așa cred eu că e sănătos, un pic de mișcare", a precizat George Stoian. Nici saunele sau saloanele de masaj nu au fost uitate de buzoieni. "Îi ajută foarte mult și îmbinînd înotul pe care îl pot practica aici cu o ședință de masaj, e benefic pentru organismul lor", a declarat Alina Teodor, kinetoterapeut.

Sînt așteptați mai mulți

Antrenorii se așteaptă ca numărul persoanelor care vor călca pragul sălilor de sport să crească în perioada imediat următoare, și asta deoarece mulți dintre cei care au optat pentru un Revelion extern vor dori să reintre în formă. Cu toate acestea, buzoienii ar trebui să aibă răbdare în ceea ce privește slăbitul, care necesită multă mișcare, alimentație corespunzătoare și efort susținut.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU