Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 4364 > Cotidian Nr. 4364 de luni, 17 decembrie 2012  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Cotidian

Pînă la sfîrșitul săptămînii,


2.000 de brazi vor fi puși la pămînt

Pînă în prezent, autoritățile au confiscat 19 brazi la Lopătari

articol de: Florin ZAFIU
Brazii de Crăciun sînt la mare căutare în această perioadă, un interes deosebit manifestîndu-l și autoritățile. Tentația comercianților de a vinde pomi de iarnă tăiați ilegal din fondul forestier este mare, așa încît și verificările inspectorilor silvici s-au intensificat în această perioadă. Aproape 2.000 de brazi vor fi tăiați pînă la sfîrșitul săptămînii spre a fi comercializați, la care se adaugă cei din ocoalele silvice private. O săptămînă ne mai desparte de sărbătoarea Crăciunului, atunci cînd fiecare dintre noi alege să își decoreze casa cu un brăduț, mai înalt, mai scund, după posibilități. În acest an vor fi tăiați aproape 2.000 de brazi din ocoalele silvice aparținînd statului, la care se adaugă cei din mediul silvic privat. "Din pădurile proprietate publică a statului și cele administrate de Direcția Silvică aparținînd persoanelor private se vor recolta 1.900 de pomi de iarnă, pentru care s-au asigurat crotalii. Adaug că se recoltează pomi de iarnă și de către firme private și la ocoale silvice particulare, care administrează cea mai mare parte din zona silvică a județului", a precizat Cornel Pitiș, director Direcția Silvică Buzău.

Primele rezultate

Tăierea pomilor de Crăciun este reglementată de lege, astfel încît fiecare brăduț, conform legii, trebuie marcat. O parte dintre comercianți preferă să încalce legea, fapt pentru care sînt și sancționați. La doar o săptămînă de la începerea controalelor în teren, inspectorii silvici au și primele rezultate. "Pînă la această dată, o singură confiscare de pomi de iarnă, este vorba de 19 brazi, cu o valoare de 660 de lei, în zona comunei Lopătari", a declarat Cornel Pitiș, director Direcția Silvică Buzău.

Verificări intensificate

Controalele vor fi intensificate în perioada imediat următoare, spun inspectorii silvici, în ajutor fiind solicitați și jandarmi montani, alături de polițiști.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU