Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 4282 > Cotidian Nr. 4282 de vineri, 24 august 2012  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Cotidian

Afecțiuni fatale


Bolile de inimă și diabetul fac ravagii

Medicii dau vina pe stres și pe modul de viață al buzoienilor pentru aparița acestor afecțiuni

articol de: Andreea Negoiță

Stresul, problemele cotidiene, sedentarismul dar și mediul de viață nociv sunt printre principalele motive care îi fac pe buzoieni să sufere de probleme ale inimii. Aproximativ 60 de mii de buzoieni suferă de hiperstensiune arterială. Iar cel mai grav este că în evidențele medicilor specialiști se află persoane aflate în floarea vârstei.

La nivelul județului Buzău aproximativ 60 de mii de buzoieni suferă de afecțiuni ale inimii.  Fie că vorbim de tineri aflați în floarea vârstei, fie că este vorba de vârstnici astfel de afecțiuni nu mai țin cont de nimic. Însă înfricoșător este faptul că în evidențele medicilor se află în ultima perioadă și tineri. Și nu doar probleme cu inima sunt cele care îi duc prin spitale pe buzoieni. “Pe primul loc se află hipertensiunea arterială prin care 59.000 de buzoieni din întreg județul sînt hipertensivi, după care 33.000 de cardiaci, diabetul zaharat de află pe locul al treilea, 19.823 de cazuri, ciroza și hepatita cronică, deci boli cronice ale ficatului, 8.800 de cazuri, boala ulceroasă 8.400 de cazuri după care continuă boli pulmonare, psihice, tumori maligne“, a declarat Venera Acsinte, director DSP Buzău.

Tot mai multe afecțiuni cardiovasculare

Grav este de asemenea faptul că în prima jumătate a acestui an medicii au constat o creștere a bolnavilor de inimă. De la începutul anului peste 2000 de persoane au murit în urma bolilor ale aparatului cardio-respirator. Principalele cauze de deces sunt hiperstensiune araterială, boli cerebro- vasculare, dar și tumorile maligne sau bolile ale aparatului digestiv.
Specialiștii trag un semnal de alarmă și spun că printre factorii care declanșează astfel de afecțiuni se află și modul nostru de viață. “Mai nou, implicați în producerea bolilor cardiovasculare, sînt sedimentarismul și stresul. De foarte multe ori nu avem explicație la producerea infartelor la pacienți tineri. Un alt factor de risc este și fumatul care este implicat în producerea bolilor cariovasculare“, a precizat Nicoleta Sava, medic cardiolog Spitalul Județean Buzău.

Diabetul se află și el în top

Și nu doar bolile de inimă fac ravagii în județul nostru. Pe cel de-al treilea loc în topul celor mai frecvente boli care îi afectează pe buzoieni o reprezintă diabetul zaharat. La nivelul județului Buzău aproximativ 20 de mii de persoane erau înregistrați cu diabet zaharat.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU