Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 4276 > Cotidian Nr. 4276 de miercuri, 15 august 2012  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Cotidian

Ultima șansă


Numai 500 de elevi au venit la meditațiile gratuite pentru Bacalaureat

Deși profesorii au renunțat la concedii pentru a-i pregăti de examen, au existat și școli unde numai 1,2 elevi au venit la meditații

articol de: Mirela DUMITRU
Meditațiile gratuite oferite elevilor nepromovați din prima sesiune de Bacalaureat precum și corigenților au fost tratate de către aceștia cu dezinteres. A mai rămas mai puțin de o săptămînă, timp în care cei 2.108 absolvenți de liceu înscriși la Bacalaureat, se mai pot pregăti pentru examen. Deși aveau la dispoziție și posibilitatea de a fi pregătiți pentru examen de către cadre didactice, mulți elevi au refuzat. Dintre aceștia, numai 506 au depus cererea la secretariatul unității prin care solicitau înscrierea la meditații. Lipsa de interes pe care absolvenții de clase terminale de liceu au prezentat-o în pregătirea pentru Bacalaureat s-a reflectat și în pregătirea suplimentară pentru examenul din toamnă. Deși profesorii au fost chemați din concediu pentru a-i pregăti, liceenii nu s-au înghesuit la meditațiile oferite gratuit. Nu va mai fi așadar nici o surpriză în septembrie, cînd se vor afișa rezultatele finale și numărul candidaților promovați va fi foarte mic.  "Cu toate că avem și școli la care vin la meditații numai 1, 2 elevi, nu ne permitem să renunțăm. Din datele centralizate la nivelul IȘJ avem 506 cereri depuse de elevi care au dorit să participe la meditații, dar au venit și elevi fără cereri. Se estimează că s-au făcut 1.502 ore de pregătire cu 147 de profesori", a declarat Geta Burducea, inspector școlar general adjunct. Așadar, numai 25% dintre candidații la Bac care ar fi putut beneficia de meditații la materiile la care nu au promovat în vară au venit să își umple golurile la orele de pregătire.

Meditații în fiecare liceu

Meditațiile la materiile de Bac au fost asigurate de cadrele didactice din fiecare liceu, iar programul acestora a fost stabilit de fiecare unitate de învățămînt în parte. Decizia organizării acestor pregătiri aparține Ministerului Educației, care a transmis o notă în acest sens inspectoratelor școlare care s-au conformat solicitării. În prima sesiune a examenului de maturitate au fost înscriși 3.935 de candidați atît din generația actuală, cît și absolvenți din anii trecuți. Dintre aceștia numai 51,83% au obținut medii peste 6, necesare promovării testării. Bac-ul second-hand va debuta luni, pe 20 august cu proba orală al Limba română. Cele mai multe solicitări pentru meditații au fost la disciplinele Română și Matematică.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU