Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 4074 > Cotidian Nr. 4074 de luni, 12 decembrie 2011  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Cotidian

Au ajuns la fundul sacului


Persoanele cu handicap, fără bani de sărbători?

Rectificarea bugetară de 28 de miliarde de lei vechi nu a fost suficientă pentru a acoperi fondurile necesare în tot județul, iar oamenii amenință cu greva

articol de: Mirela DUMITRU
Deși autoritățile erau convinse că nu se vor mai înregistra probleme, iată că rectificarea bugetară de 28 de miliarde de lei vechi nu a fost suficientă pentru a acoperi lipsa de fonduri din întreg județul. Veșnica problemă cu plata indemnizațiilor persoanelor cu handicap și a însoțitorilor acestora a revenit la Buzău și acum pe sfîrșit de an. Sărbătorile de iarnă se află sub semnul incertitudinii și al sărăciei pentru persoanele cu handicap care, este posibil, să nu aibă ce pune pe masă. Și așa indemnizațiile și salariile erau destul de reduse, însă absența lor se va resimți acut. Conform datelor centralizate de Departamentul de Asistență Socială din cadrul Primăriei Buzău, numai în municipiul Buzău există 805 persoane cu handicap, 419 persoane cu handicap au asistenți personali, iar restul de 386 de persoane cu handicap  grav primesc indemnizație.

Banii, suficienți numai pentru municipiu
Conform primarului Constantin Boșcodeală, suma alocată de Guvern era suficientă pentru acoperirea restanțelor din municipiu, însă directorul Fiscului a decis ca o parte din bani să se îndrepte și către alte localități buzoiene care întîmpinau dificultăți la plata salariilor. "Acum mai există o singură lună de plătit către asistenții persoanelor cu handicap, luna decembrie, și alte două luni indemnizații ale persoa­nelor cu handicap care ar fi trebuit primiți la rectificarea bugetară. De la Guvern a fost alocată suma necesară doar pentru municipiu, 2.820.000 de lei, dar Direcția de Finanțe a rupt din această sumă și a dat și în județ. Este foarte posibil să nu avem această sumă și indemnizațiile să fie plătite în ianuarie", a declarat edilul-șef.

Se pregătește o grevă
"Acești oameni sînt folosiți politic. Am hotărît ca în ziua de ședință de Consiliu Județean să organizăm o grevă la care să participe toți membrii sindicatului", a declarat Ionica Tarău, președinta Asociației 1 Iunie. Reprezentanții sindicatului asistenților persoanelor cu handicap sînt deciși să continue și acțiunea din instanță prin care cer acordarea concediului de odihnă însoțitorilor persoanelor cu handicap și plata salariilor și a penalităților. Din păcate, situația care s-a înregistrat anul acesta se va repeta și anul viitor, deoarece în proiectul de buget pentru anul viitor, suma alocată persoanelor cu handicap este mai scăzută chiar decît cea de anul acesta.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU