Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3983 > Cotidian Nr. 3983 de vineri, 26 august 2011  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Cotidian

Începe un nou an!


Lucrările de șantier din 108 școli nu se vor finaliza pînă la debutul cursurilor

Pe 12 septembrie elevii nu vor putea studia în noile săli de curs, ba din contră, alte școli vor intra în plin proces de reabilitare

articol de: Mirela DUMITRU
Lucrările de șantier din 108 școli nu se vor finaliza pînă la debutul cursurilor
 
Se fac ultimele pregătiri pentru anul școlar 2011-2012. Dacă elevii și părinții au pornit în goana după rechizite și uniforme pentru începutul școlii, din păcate lucrările de reabilitare și consolidare de la unitățile școlare din Buzău nu se vor termina pînă la începutul lunii septembrie. Nu­mai anul acesta Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului a alocat pentru școlile din Buzău 1.243 mii lei. Fondurile au fost alocate pentru reabilitarea sau consolidarea mai multor unitați din județ, respectiv: Colegiul Național "B.P. Hasdeu", pentru Școala cu clasele I-IV Caragele, comuna Luciu, Colegiul Economic, pentru Școala cu clasele I-VIII Vadu Sorești, comuna Zo­rești, Școala Cernătești, Grup Școlar Agricol Smeeni, pentru Școala cu clasele I-VIII din satul Udați, dar și Școala din Albești, Școala cu clasele I-VIII Dimiana, comuna Beceni, pentru Școala cu clasele I-VIII Izvorul Dulce, dar și Grup Școlar "D. Filipescu" din Buzău, respectiv pentru Grădinița cu program normal din Maxenu.  

Lucrările continuă
Pînă la începutul școlii lucrările continuă, iar pentru unitățile ce nu vor termina lucrările s-au găsit alte clădiri care să asigure funcționarea normală pînă la finalizarea șantierului. "În județul Buzău avem 108 școli care sînt în reabilitare sau construcție, care se găsesc în diferite stadii de realizare. Important este că toate școlile din județ vor începe la 12 septembrie, unde sînt lucrări s-au găsit la nivel local soluții corespunzătoare. Cea mai presantă situație este la Cernătești unde toți copiii învață încă în clădirea Primăriei, dar lucrările avansează și sperăm ca în cel mult o lună să avem o parte din clase", a declarat inspectorul școlar general, Florina Stoian. Conform acesteia și după începutul școlii vor începe lucrări de reabilitare la alte unități. Deja autoritățile au găsit soluții pentru amenajarea unor spații la nivel de comună în care să se desfășoare activitatea. Finanțarea acestora va fi asigurată prin Banca Mondială și BEI. La școlile din Măgura și Glodeanu Sărat lucrările vor începe de la 1 octombrie.

Cursuri la mansardă
Chiar dacă lucrările nu se vor putea finaliza, la începutul noului an școlar copiii din Cernătești vor putea învăța într-unul din corpurile clădirii, respectiv la mansardă. "La 12 septembrie, se va finaliza mansarda, se vor monta calorifere și se va putea învăța dimineața și după amiaza. Sînt 6 săli de clasă și se vor putea continua și lucrările la parter", a declarat viceprimarul comunei Cernătești, Ion Leu.

 

COMENTARII

Puriul11:
Noi
Noi cei ce lucrăm la reparaţiile şcolilor am observat un lucru: la început nu sunt bani, apoi şeful aduce materiale, unele pe datorie, altele facturate, altele rămase de la alte lucrări. Incepem treaba, se dau ceva bani, nu pre ştim câţi, iar nu mai sunt bani, mai stăm, ne mai mutăm, unii, la alte şcoli. Aici sunt ceva bani. Şeful ne plăteşte, lucrarile se termină, intrăm în şomaj, te miri ce luăm. Noi nu ştim niciodată câţi bani s-au dat, cât a luat recepţionerul, cine a fost diriginte de şantier şi cât a luat el, nici şeful! Asta ca să nu vă miraţi!
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU