Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3980 > Cotidian Nr. 3980 de marti, 23 august 2011  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Cotidian

O simplă formalitate


Proba orală la Limba Română, un fleac pentru elevi

580 de corigenți sau absenți la prima sesiune s-au înscris pentru evaluarea competențelor lingvistice în limba română la această sesiune

articol de: Mirela DUMITRU
Primele emoții ale  absolvenților de liceu la examenul de maturitate au început o dată cu prima probă orală. Emoțiile nu au ținut de promovarea sau nu a probei ci numai de ambițiile personale legate de un calificativ cît mai bun pe care unii își doresc să îl obțină.    
Și anul acesta evaluarea cunoștințelor s-a realizat pe baza unor calificative, respectiv mediu, avansat și experimentat. Proba de evaluare a competențelor lingvistice la Limba Română începută ieri a fost doar un formalism pentru absolvenți. Subiectele au avut un nivel de dificultate cel mult mediu iar miza a fost pentru studioșii cu pretenții, ceilalți mulțumindu-se cu faptul că au promovat o probă.

Corigenții și absenți au susținut prima probă
La această probă s-au înscris și au susținut-o elevii care nu au absolvit învățămîntul liceal în vară. Ei sînt corigenții care au promovat în prima sesiune de corigențe din 11-12 august. Tot la această probă au participat și absenții din prima sesiune de Bacalaureat, cînd mai bine de 200 de elevi nu s-au mai prezentat la examen. Dintre aceștia 230 de candidați au dat ieri prima probă a  Examenului de Bacalaureat, restul de 350 urmînd să o susțină astăzi. Adolescenții au susținut examenul în 6 centre de evaluare buzoiene respectiv Colegiul Agricol Buzău, Grup Școlar "C. Nenițescu", Grup Școlar de Meserii  și Servicii, Colegiul Tehnic, Grup Școlar Tehnologic "D. Filipescu" și Liceul Teoretic "Ștefan cel Mare" din Rîmnicu Sărat. Lucrările scrise se vor îndrepta către 2 centre, Liceul de Artă "M. Sterian" și Liceul cu Program Sportiv.

2.298 de înscriși la examen
Deși la probele orale numărul candidaților este destul de redus, numai 580, adică absenții din prima sesiune, dar și corigenții, la probele scrise participare se anunță mult mai ridicată. Numărul absolvenților care s-au înscris în această sesiune este de 2.298 elevi. La Buzău în prima sesiune numai 54,28% dintre absolvenți au reușit să promoveze Bacalaureatul. După această primă etapă va urma pe 23-24 august proba orală într-o limbă internațională și cea a competențelor digitale. Prima probă scrisă va fi la Limba și Literatura Română pe 29 august. Rezultate finale urmînd a fi afișate pe 7 septembrie.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU