Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3975 > Cotidian Nr. 3975 de marti, 16 august 2011  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Cotidian

Schimbări în Educație


Elevii care încep clasa a V-a în toamnă vor sta un an mai mult în gimnaziu

La final, vor trebui să treacă 6 evaluări

articol de: Laura SANDU
Elevii care încep clasa a V-a în această toamnă vor sta cu un  an mai mult în gimnaziu, întrucît clasa a IX-a fost introdusă în învăță­mîntul gimnazial, con­form noilor reglementări prevăzute în Legea Educației, care a intrat în vigoare la 1 ianuarie 2011.
La finalul ciclului gimnazial, elevii vor fi evaluați la șase probe după cum urmează: probe scrise la Limba și Li­teratura Română, Limba maternă (specifică minorităților națio­nale), Matematică, Științe , dar și o limbă de circulație internațională. Evaluarea mai include și o probă orală de evaluare a competențelor sociale și civice precum și o probă practică de utilizare a calculatorului, probe susținute în timpul anului școlar.

Rezultatele evaluării se exprimă printr-un punctaj.

Admiterea la liceu se va muta în fiecare școală. În cazul în care numărul de absolvenți depășește numărul de locuri oferite de unitatea de învățămînt, admi­terea se face luînd în calcul în proporție de 70%  media de absolvire a învățămîntului obligatoriu, media de la Evaluarea Națională și portofoliul educațional al elevului și în proporție de 30% nota obținută la proba de admitere stabilită de unitatea de învățămînt. Dacă există candidați cu medii egale, diferen­țierea se face pe baza portofoliului educa­țio­nal al fiecarui elev.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU