Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3962 > Cotidian Nr. 3962 de duminica, 31 iulie 2011  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Cotidian

Metehne de Buzău


Handicapații nu respectă persoanele cu handicap

Din pricina numărului redus de locuri de parcare, cele dedicate exclusiv persoanelor cu dizabilități par a fi varianta cea mai bună pentru ceilalți conducătorilor auto

articol de: (F.Z.)
 Sînt mai la îndemînă, nu implică eventuale înfruntări cu cei cărora li se încalcă drepturile cu cauciucurile, iar amenzile nu prea se leagă de ei. Zilnic Poliția Locală umple parbrizele de avertismente, uneori șoferii mai primesc și cîte o amendă, însă în zadar. Vineri, spre exemplu, parcările speciale din centrul orașului erau arhipline. Aproape 15 parcări pentru persoanele cu dizabilități au fost amenajate în zona centrală a municipiului Buzău, însă puține dintre ele sînt ocupate de beneficiari. Asta datorită faptului că la miezul zilei circulația în oraș devine infernală, iar setea după un loc de parcare arde mai tare decît o eventuală amendă. Parcările din zona Primăriei sînt arhipline, iar celelalte, amenajate în preajma Pieței Centrale aproape că nu mai fac față. Din această cauză singurele locuri unde îți mai poți parca autovehiculul, contrar legii și a bunului simț, sînt cele ale persoanelor cu handicap.

Amenzi de pînă la 750 de lei

Zilnic polițiștii locali aplică zeci de avertismente însă de cele mai multe ori ele nu au nici un efect. În cazul în care primesc "invitații" la Poliție pentru a clarifica situația, șoferii se rezumă în a le ignora, iar atunci cînd se simt amenințați că vor fi prinși în flagrant optează pentru a-și lăsa mașinile parcate mai mult timp pînă autoritățile se plictisesc și pleacă. Ghinioniștii care, spre exemplu, merg la biserică cu gîndul de a-și pune pirostriile se pot alege cu amenzi între 125 și 750 de lei dacă nu vor să plătească jumătate din minim în 48 de ore. Așa a pățit o tînără care a mers la biserica Sf. Îngeri pentru a-și anunța preotul că sîmbătă se căsătorește.

Fenomenul capătă amploare

Este un fenomen important care capătă amploare, spun polițiștii. Mulți dintre cei care ocupă aceste parcări dau vina fie pe lipsa de spații, fie pe graba care i-a cuprins fie că nu au văzut semnele de circulație specifice. Autoritățile locale se bat în piept că numărul de parcări în municipiul Buzău a crescut însă cu toate acestea nu acoperă întreaga cerere. Problemele legate de lipsa parcărilor apar îndeosebi în zona centrală, dimineața, la prînz și după orele 16 cînd buzoienii merg și se întorc de la serviciu.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU