Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3938 > Cotidian Nr. 3938 de luni, 4 iulie 2011  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Cotidian

900 de dosare pe 50 posturi titularizabile


Miză mare la titularize

Examenul va fi supravegheat video

articol de: (M.D.)
 Miză mare la titularize
 
După finalizarea înscrierilor la examenul de Titularizare, s-au contabilizat peste 900 de dosare. Concurența este mare ținînd cont că sînt puse la dispoziție doar 50 de norme întregi cu normă viabilă pentru 4 ani. Depunerea dosarelor s-a finalizat pe 27 iunie apoi s-a realizat o verificare a dosarelor de către jurist și introducerea datelor personale în calculator pentru a genera fișa fiecărui candidat. În perioada 4-6 iulie, se va desfășura etapa de validare obligatorie a fișelor de înscriere, neparticiparea la această etapă atrăgînd după sine anularea înscrierii. Profesorii care doresc să ocupe un post de titular vor susține examenul pe data de 13 iulie. Noutate examenului de anul acesta este reprezentată de supravegherea video a desfășurării testării.

Cumulare de posturi

Ca și în ceilalți ani, interesul pentru învățămînt rămîne destul de ridicat. Concurența este foarte ridicată dacă ținem cont de faptul că pentru cele 50 de posturi, peste 900 de cadre didactice și-au depus dosarul. Cele mai multe posturi se ­gă­sesc la disciplina Matematică, unde anul acesta s-au propus pentru titularizare 21 de  catedre. Pe locul doi din punct de vedere al ofertei de posturi titularizabile, se află Limba Engleză cu 5 posturi, la polul opus se află Cultura civică cu doar un post. Oferta de posturi este completată de alte aproximativ 300 de posturi cu o viabilitate mai mică de 4 ani, numărul de ore redus necesitînd o cumulare de posturi pentru ocuparea unei norme întregi.

"Spionii" video de la Prefectură

Pentru a asigura o transparență și obiectivitate cît mai ridicată a examenului, camerele video folosite la Bacalaureat, vor fi utilizate și la Titularizare. Inspectorul general al I.Ș.J. Buzău, Florina Stoian, spune că: "Vor exista camere de supraveghere în toate sălile la examenul de Titularizare, camerele Prefecturii le înapoiem înainte de alegeri. Pînă atunci le putem folosi noi". Începînd de anul viitor metodologia de desfășurare a examenului de Titularizare va suferi o modificare. Deocamdată, ocuparea unui post vacant din învățămîntul preuniversitar se realizează în urma unui concurs organizat de minister la nivelul Inspectoratului Școlar Județean. Se pare însă că de anul viitor modalitatea de desfășurare a Titularizării se va desfășura sub forma unui concurs la nivelul școlii.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU