Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3929 > Cotidian Nr. 3929 de joi, 23 iunie 2011  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Cotidian

A trecut și ultimul hop la Evaluarea Națională


Matematica, o probă relativ grea pentru gimnaziști

Oricum, proba nu are nici o valoare în economia examenului

Ieri a fost ultima probă de foc pentru gimnaziști, care au dat proba scrisă la Matematică. Examenul a început la ora 9, cînd peste 4.700 de elevi au intrat în sala de clasă, pentru 2 ore. Impresiile după terminarea probei au fost diferite, în funcție de preferințe și înclinații. Dacă unii - puțini totuși - care au fost bucuroși și încîntați de această probă, alții au fost mai supărați avînd o serie de dificultăți în rezolvarea subiectelor. Cei mai mulți candidați au spus că dificultatea acestei probe a fost ceva mai ridicată decît cea de la Limba română. Una dintre elevele examnate azi ne-a declarat: "Proba la Matematică a fost mai grea pentru persoanele care au emisfera stîngă a creierului mai dezvoltată și nu le place matematica, ca și mie. Pentru ceilalți, care au mai bine dezvoltată emisfera dreaptă și le place matematica, examenul fiind unul ușor." Însă nu pentru toți proba scrisă la Matematică a cauzat probleme. Un alt elev, a afirmat: "Examenul nu a fost prea greu, însă emoțiile au fost mari." Și de această dată au fost peste 100 de candidați absenți la testare.  

Elevi puțini, locuri multe
Anul acesta gimnaziștii au o ofertă largă de locuri la licee, fiind oferite peste 5370 de locuri pentru cei 4785 de elevi care s-au prezentat la Evaluare.  Raportul locuri elev-liceu va fi de un elev la 1,2 locuri. În jur de 585 de locuri în liceele buzoiene vor rîmăne neocupate. Așadar, viitorii liceeni vor putea alege liceul și profilul preferat. Nici măcar nota de admitere la liceu nu va avea o importanță foarte mare, ținînd cont că pînă și elevii care au obținut note mai mici sau egale cu 5 vor intra la liceu. Din fericire, anul acesta toți elevii vor intra la liceu deoarece este obligatoriu învățămîntul pînă în clasa a X a. Media de admitere se va calcula ca media aritmetică între media celor 4 ani de gimnaziu și media examenului de Evaluare Națională.

Locuri pentru toți
Florina Stoian, inspector general I.Ș.J. Buzău, declară: "Toți elevii care au absolvit clasa a VIII a vor fi înscriși și vor avea locuri la liceu. Avem 5.370 de locuri și aproximativ 4.800 de elevi înscriși. La proba de Matematică au absentat 103 elevi." Rezultatele provizorii vor fi afișate pe 24 iunie, cînd se vor putea depune și contestațiile, pe 27 iunie fiind afișate rezultatele finale. Repartizarea la licee se va efectua computerizat începînd cu 12 iulie.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU