Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3808 > Cotidian Nr. 3808 de sambata, 29 ianuarie 2011  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Cotidian

În a doua jumătate a anului,


Profesorii și persoanele cu handicap rămîn din nou fără bani

Bugetul nu acoperă salariile și indemnizațiile aferente ultimelor luni din an

articol de: (C.R.)
Profesorii și persoanele cu handicap rămîn din nou fără bani
 
După ce, la sfîrșitul anului 2010, cadrele didactice din județ și-au primit cu greu banii, problema salariilor revine în actualitate. Aceeași situație este valabilă și în cazul persoanelor cu handicap și a însoțitorilor lor. Bugetul județului Buzău conturat pînă acum, însă neaprobat încă, îi determină pe aleșii locali să spună încă de la începutul anului că vor fi carențe în acordarea salariilor oamenilor de la catedră.   

În ultimul moment

După cum se vehiculează a arăta bugetul Buzăului, probleme ar putea să apară în ultimele trei luni ale anului. Primarul orașului Buzău, Constantin Boșcodeală, apreciază în acest moment că fondurile abia dacă vor acoperi  plata dascălilor în primele nouă luni ale anului. Edilul șef apreciază că probleme cu plata salariilor vor fi atît în municipiul Buzău, dar și în restul județului. În ceea ce privește plata persoanelor cu handicap și a însoțitorilor acestora, lucrurile vor fi și mai dramatice în 2011. Banii nu vor ajunge decît pentru prima jumătate a anului. Anul trecut, au fost mari probleme cu plata persoanelor cu handicap și a însoțitorilor acestora. Oamenii nu și-au primit banii cuveniți luni la rînd, în a doua jumătate a lui 2010. În ceea ce-i privește pe profesori, lucrurile au stat ceva mai bine. Banii au ajuns pînă la sfîrșitul anului, însă în ultimul trimestru, sumele au ajuns în buzunarele oamenilor de la catedră în ultimul moment, în urma unor rectificări bugetare operate de Guvern.

Bugetul nu acoperă salariile pe tot anul

Primarul Constantin Boșcodeală spune că sumele destinate profesorilor și persoanelor cu handicap nu vor fi suficiente pînă la sfîrșitul anului. "Din valoarea sumelor pe județul Buzău transferate de către stat, salariile profesorilor vor putea fi acoperite pentru primele nouă luni, în timp ce pentru persoanele cu handicap, indemnizațiilor vor putea fi achitate doar în prima jumătate a anului, a declarat primarul municipiului Buzău, Constantin Boșcodeală. 

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU