Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3768 > Cotidian Nr. 3768 de miercuri, 8 decembrie 2010  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Cotidian

Sindicatele din învățămînt sînt vehemente


Prelungirea vacanței de iarnă, o idee tembelă

Încă o schimbare a regulilor în timpul meciului i-ar bulversa total pe elevi, profesori și părinți

articol de: (A.V.)
Prelungirea vacanței de iarnă, o idee tembelă
 
Deși practică în principiu, prelungirea vacanței de iarnă pentru elevi este o idee nefericită. Propunerea ce urmează să ajungă pe masa ministrului Educației, din partea deputatului PD-L, Gheorghe Flutur, nu este agreată de sindicaliștii din învățămînt, în vederea aplicării ei în acest moment al anului.

Lui Flutur îi zboară mintea

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a propus, duminică, la Gala olimpicilor suceveni, ca vacanța de iarnă să fie prelungită cu zece zile sau cel puțin o săptămână, astfel încît elevii să savureze sărbătorile de iarnă. Secretarul general al Federației Sindicatelor Libere din Învățămînt, Liviu Marian Pop,  este de părere că ar fi o soluție pentru multe unități școlare de a realiza astfel o economie la utilități, dar propunerea este tardivă. Opinia este împărtășită și de lide­rul sindical de la Buzău. În momentul de față avem deja stabilite toate planificările anuale și semestriale. Ar fi o absurditate să se ia această măsură acum.

Iarna nu-i ca vara...

O schimbare în timpul jocului ar bulversa întreg sistemul educațional, a declarat profesorul Ion Dobre. El spune că nu ar fi favorabilă activității școlare nici aplicarea acestei măsuri la vară, cînd elevii nu ar putea face față unei săptămîni de cursuri în plus, în condițiile unor temperaturi caniculare ca în ultimii ani.  Singura modalitate de punere în practică a propunerii, cu efecte pozitive, ar fi, potrivit sindicaliștilor, schimbarea structurii calendarului, înaintea începerii anului școlar viitor. 

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU