Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3751 > Cotidian Nr. 3751 de joi, 18 noiembrie 2010  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Cotidian

Oilreg va investi aproape 15 milioane de euro într-o afacere cu panouri solare


Vor să cumpere trei hectare de teren pentru amenajarea unor instalații ecologice

articol de: (M.L.S.)
Reprezentanții firmei Oilreg vor să investească la Rîmnic circa 15 milioane de euro. Pentru asta au nevoie însă de ajutorul Primăriei. Vor un teren de trei hectare pe care să monteze panouri solare pentru generarea de energie electrică.

Variante de schimb

Inițial reprezentanții firmei au solicitat Primăriei un schimb de terenuri. În urma solicitării, a fost inițiat un proiect de hotărîre conform căruia, dacă trecea de votul consilierilor locali, Oilreg ar fi dat municipalității un teren de 62.901 mp ce necesita ecologizare de bani grei pentru un teren de 14.976 mp situat în cartierul Alecu Bagdad. O altă variantă propusă de reprezentanții firmei, prezenți la ședința de consiliu de luni, a fost aceea de a cumpăra 3 hectare de teren situate în apropierea batalului de la Oilreg din Rîmnic, pe care să monteze panourile solare.

Un alt proiect

Proiectul inițiat, privind schimbul de terenuri, a fost retras de pe ordinea de zi de inițiator în urma discuțiilor și s-a stabilit inițierea altui proiect privind vînzarea la licitație publică a terenului de 3 hectare situat în apropiere de batalul de la Oilreg. ,,Ulterior am ajuns la concluzia că doar printr-o vînzare a terenului respectiv, societatea poate să-și amplaseze acele panouri. Proiectul de hotărîre a fost retras de pe ordinea de zi urmînd a fi modificat în acest sens. Nu va fi o cumpărare directă, dar în baza unei solicitări, Primăria va scoate la licitație, aceasta este singura formă prin care putem vinde un teren și societatea respectivă va participa în vederea achiziționării acestui teren.", a declarat viceprimarul municipiului, Sorin Cîrjan. Pentru aprobarea vînzării terenului de 3 hectare prin licitație publică, consilierii locali din Rîmnic se vor întruni curînd în ședință extraordinară.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU