Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3726 > Cotidian Nr. 3726 de marti, 19 octombrie 2010  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Cotidian

Am scăpat de-o corvoadă!


Poliția concediilor medicale s-a fîsîit

În timp ce Legea concediilor medicale ar putea fi anulată, medicii de familie contestă în instanță amenzile primite în vară

articol de: (C.R.)
 Poliția concediilor medicale s-a fîsîit
 
Cei zece medici de familie din județul Buzău care au fost sancționați din cauza concediilor medicale acordate pacienților au șanse mari să scape de amenzile primite în vară. La sfîrșitul săptămînii trecute, Legea concediilor medicale a fost respinsă, în unanimitate de voturi, de către membrii Comisiei de Sănătate din cadrul Camerei Deputaților, pe motiv că încalcă drepturile pacienților. Între timp, nici unul dintre medicii sancționați de Casa Județeană de Asigurări de Sănătate nu a achitat amenda de 5 000 de lei. Mai mult, ei au contestat în instanță amenzile și au avut deja primele procese.

Au contestat amenzile în instanță

Imediat după intrarea în vigoare a Legii concediilor medicale, reprezentanții Casei de Asigurări de Sănătate au derulat controale la toți cei peste două sute de medici de familie din județ. În urma acțiunilor de control, zece medici au fost sancționați, cu cîte 5 000 lei. Medicii au fost revoltați din start la vremea respectivă susținînd că verificările la care au fost supuși au fost abuzive, iar valoarea amenzilor a fost exagerată, motiv pentru care cei zece medici sancționați cu cîte 5 000 de lei au atacat Casa de Sănătate în instanță. Luna aceasta, ei s-au prezentat la primele procese, urmînd ca în perioada următoare să participle și la cel de-al doilea termen. Medicii de familie apreciază că amenzile primite nu sînt justificate, în condițiile în care concediile medicale au fost acordate legal.

Urmează al doilea termen

Medicul Angela Mazdrag, președintele Patronatului Medicilor de Familie, filiala Buzău, spune că Poliția concediilor medicale a fost doar o sperietoare, pusă la cale de Casa Națională de Asigurări de Sănătate. Mai mult, în vară, cînd au fost sancționați de C.J.A.S., cîțiva medici au fost la un pas de a rezilia contractele cu instituția. Dacă va fi respinsă și în plen, Legea concediilor medicale va fi ulterior anulată. Între timp, medicii amendați se vor prezenta și la cel de-al doilea termen, urmînd ca instanța să decidă. 

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU