Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3715 > Cotidian Nr. 3715 de joi, 7 octombrie 2010  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Cotidian

Negocieri fără rezultat


Dascălii au protestat degeaba în stradă

Discuțiile purtate cu oficialii Ministerului Educației nu au dus nicăieri

articol de: (C.R.)
Cei peste două sute de dascăli din județ care au protestat marți în Capitală s-au întors acasă așa cum au plecat. Negocierile purtate cu reprezentanții Guvernului nu au dus însă la nici un rezultat. Principalele revendicări ale dascălilor sînt renunțarea la reducerea salariilor cu 25 la sută. Mai mult, dascălii reclamă lipsa autorizațiilor de funcționare pentru circa 10 la sută din școli la nivel național, precum și creșterea alarmantă a numărului de demisii din sistem.  

Nu renunță la proteste

Sindicaliștii au fost primiți de ministrul Educației, Daniel Funeriu, dar la finalul negocierilor s-au declarat nemulțumiți de întîlnire, întrucît acesta nu le-a promis că va susține în Guvern grila maximă de salarizare. În aceste condiții, sindicaliștii sînt hotărîți să continue seria protestelor de stradă. Recent, Primarul Buzăului, Constantin Boșcodeală, a anunțat că municipalitatea nu va avea bani pentru plata integrală a salariilor dascălilor în ultima lună a anului.

Veste șoc

Vestea șoc pentru dascălii buzoieni a venit săptămîna trecută, cînd edilul Buzăului a precizat că pentru plata salariilor municipalitatea mai are nevoie de circa 30 de miliarde de lei vechi. În replică, sindicaliștii amenință că în cazul în care în decembrie nu își vor primi toți banii vor recurge la proteste dure care vor culmina chiar cu închiderea școlilor. Profesorii din județ au mai pus lacătul pe școli și în primăvară, cînd aproape o lună au refuzat să intre la clase după ce nu și-au primit drepturile salariale cîștigate în instanță.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU