Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3713 > Cotidian Nr. 3713 de marti, 5 octombrie 2010  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Cotidian

Dascălii și elevii rămîn acasă


Școli închise pentru o zi

De Ziua Mondială a Educației, dascălii au dreptul la o zi liberă

articol de: (C.R.)
Toate școlile și grădinițele din județul Buzău vor fi astăzi închise, iar elevii vor sta acasă pentru o zi. Dascălii au liber de Ziua Mondială a Educației, un drept pe care sindicaliștii din învățămînt l-au obținut la masa negocierilor. Angajații din învățămîntul buzoian sînt printre puținii din țară care vor avea astăzi liber.  

Contractul s-a prelungit

Aproape șapte mii de angajați din învățămîntul buzoian vor avea astăzi o zi liberă, iar școlile și grădinițele vor rămîne închise. Profesorii și personalul auxiliar vor sta acasă de Ziua Mondială a Educației, un drept pe care dascălii buzoieni l-au obținut încă de anul trecut, atunci cînd s-a negociat și încheiat contractul colectiv de muncă. Contractul a expirat luna aceasta, dar s-a prelungit tacit, din moment ce nici una dintre părți nu a cerut renegocierea lui. Această situație ambiguă a creat însă destul de multe neînțelegeri printre dascăli, iar ieri s-au impus lămuriri suplimentare din partea conducerii învățămîntului local și a sindicaliștilor. De altfel, cele două părți au discutat și au convenit că ziua liberă de astăzi este un drept legal al dascălilor.

Drept cîștigat la negocieri

Același drept la o zi liberă, pe 5 octombrie, de Ziua Mondială a Educației, l-au mai obținut profesorii din Capitală și din alte cîteva județe ale țării. Nu toți se vor bucura de el, pentru că în alte cazuri contractele expirate sînt la această oră renegociate și nu își produc efectele. Florina Stoian, inspectorul șef al Inspectoratului Școlar Județean, spune că dascălii au dreptul să stea astăzi acasă. "S-au transmis note informative în toate unitățile școlare, astfel că profesorii pot sta acasă. Este un drept obținut în urma negocierii contractului colectiv de muncă", ne-a spus Florina Stoian. 

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU