Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3708 > Cotidian Nr. 3708 de miercuri, 29 septembrie 2010  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Cotidian

Cotă de avarie


Rația de hrană s-a înjumătățit la azilul de bătrîni

Îngrijorarea crește în rîndul conducerii Complexului "Alexandru Marghiloman", din cauza lipsei acute de fonduri

articol de: (Iulian Gavriluță)
Cu toate că Administrația Locală a sprijinit azilul Alexandru Marghiloman cu fonduri din bugetul local, de ceva vreme nori negri se adună din nou peste azil și asta pentru că există îngrijorări cu privire la subzistența asistaților pe timp de iarnă. Dacă acum s-au făcut reduceri masive de servicii oferite, s-au înjumătățit rațiile de mîncare și s-a ajuns chiar la alte măsuri extreme, cei din administrația Complexului se tem tot mai mult de apropierea anotimpului rece, cînd cheltuielile vor crește și mai mult.  

La fundul sacului

Situația bătrînilor asistați în Complexul de servicii "Alexandru Marghiloman" este critică. Criza a făcut ca bugetul să fie diminuat, în așa fel încît acum de abia mai supraviețuiesc persoanele de vîrsta a III-a internate acolo. Astfel, de la 4 scutece de unică folosință, asistații au ajuns să beneficieze doar de două, unul pus de îngrijitori seara, altul ziua, lucru ce-i nemulțumește în mod evident.  "Din păcate sîntem în criză și bătrînii nu înțeleg de ce nu mai avem, ca înainte, serviciile la fel. Astfel, am redus numărul dușurilor zilnice, ale scutecelor și chiar s-a umblat și la cota de hrană. Acum au doar 8 lei pentru cele trei mese zilnice. Calitativ și cantitativ, s-a redus totul. Sîntem la limită", precizează Maria Zăinescu, director al Complexului.

Îngrijorări, îngrijorări

Cu toate că nu s-a dat afară nici un angajat din cei 45 aflați în organigramă, efectiv sînt la muncă doar 36, restul fiind cu diferite forme legale de concediu. Așadar treaba celor care practic îngrijesc de asistați este și mai mult îngreunată, deoarece sînt mult sub numărul fireasc de angajați, ceea ce face ca îngrijirea celor 45 de bătrîni din azil și 50 din afară să fie și mai dificilă. "De ziua persoanelor vîrstnice, chiar dacă avem fonduri puține, ne-am gîndit să îi ducem la plimbare pe un număr de 13 asistați la salina de la Slănic, iar cei rămași să primească o masă mai consistentă la Complex. Ne gîndim cu îngrijorare că la iarnă nu vom mai avea bani, nici măcar pentru o portocală de bătrîn", ne informează sursa citată mai sus. Din păcate, se pare că problemele celor din Complexul "Alexandru Marghiloman" se vor adînci pe timp ce trece, iar, după cum spun surse de acolo, nici nu există vreo speranță ca lucrurile să se îndrepte prea curînd.  

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU