Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3657 > Cotidian Nr. 3657 de vineri, 30 iulie 2010  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Cotidian

Criza de lichidități își spune cuvîntul


Societățile Primăriei, ținute în viață cu împrumuturi

RAM, Urbis și Prestcom vor primi sprijin financiar

articol de: (I.G.)
  Societățile Primăriei, ținute în viață cu împrumuturi
 
Reprezentanțiii Administrației Locale se împrumută din nou pentru ca societățile din subordinea sa să nu ajungă în situația de a-și suspenda activitățile obișnuite.  Potrivit noilor hotărîri de CLM, Regia Autonomă, Urbis Serv și Prestcom vor beneficia în curînd de sprijin financiar de la bănci, contractat sau garantat de primărie, bani cu care vor reuși să evite sincopele, în condițiile în care datoriile aproape că au sufocat cele trei societăți. Criza de lichidități de la societățile subordonate municipalității buzoiene este astfel rezolvată cu credite aprobate de aleșii locali.

Împrumuturi, împrumuturi

Criza financiară atinge și companiile care țin de Primărie. Astfel, Regia Autonomă, Urbis Serv și Prestcom au primit săptămîna aceasta undă verde să contracteze credite în valoare totală de peste 200 de miliarde de lei vechi, bani cu care își vor stinge datoriile către stat și către diverși furnizori și vor reuși să își continuie activitățile obișnuite. Ulterior, aceste credite vor fi acoperite cu un împrumut mai mare pe care municipalitatea intenționează să-l ia după ce Guvernul a anunțat că garantează creditele luate de administrațiile locale.

110 miliarde de lei, avalizate de Primărie

Responsabilii de  la Palatul Comunal spun că în cazul Prestcom este vorba doar despre garantarea unui împrumut pe care societatea îl ia și tot ea îl va și restitui. În schimb, Urbis Serv va beneficia de un împrumut ce va fi plătit de primărie în contul datoriilor pe care municipalitatea le are către această societate. "Trebuie să rezolvăm și cu împrumuturile pe care noi le avalizăm, pentru societățile din subordine. La fel, problema datoriilor RAM către Distrigaz a fost rezolvată. Astăzi 110 miliarde de lei împrumutați de primărie vor intra în contul Regiei Autonome Municipale și apoi în contul Distrigaz. Creditul a fost contractat pentru plata datoriilor Regiei și pentru a se evita situația din această primăvară cînd timp de cîteva săptămîni Distrigaz a închis robinetul la gaze, iar mii de buzoieni au stat în frig și fără apă caldă", precizează primarul Constantin Boșcodeală. Municipalitatea așteaptă ca și Guvernul să își achite obligațiile sale în privința componentei pe care o suportă din totalul cheltuielilor cu încălzirea locuințelor. 

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU