Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3650 > Cotidian Nr. 3650 de vineri, 23 iulie 2010  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Cotidian

Se distrează poporul


Locatarii din jurul discotecilor dansează în draci pînă în zori

Zgomotul insuportabil i-a adus în pragul disperării pe riverani

articol de: (T.T.)
Numărul cetățenilor care reclamă zgomotul provocat de cîrciumi, discoteci, restaurante a crescut considerabil în ultimii 3 ani. Comisarii de la Garda de Mediu nu îi pot sancționa pe cei care depășesc nivelul maxim admis de zgomot, ci doar le pot suspenda temporar activitatea. Autoritățile competente eliberează autorizații pentru deschiderea unor astfel de societăți comerciale fără a ține seama de amplasament.

Doar trei sesizări ajunse la "Mediu"

Oamenii au făcut foarte multe reclamații la poliție pentru că nu mai pot suporta zgomotul provenit de la crîșme, restaurante sau agenți economici, care desfășoară diferite activități la parterul blocurilor, sau amplasate în imediata vecinătate a locuințelor. Cele mai multe reclamații ale buzoienilor fac referire la disconfortul provocat de zgomot. Pe raza județului Buzău au fost făcute, către Garda de Mediu, doar trei sesizări, una de la Rîmnicu Sărat, una de la Haleș, iar cealaltă de la Buzău, toate pe fondul faptului că oamenii din vecinătatea unor discoteci nu se pot odihni. În cazul discotecii de la Rîmnicu Sărat, anchetatorii au constatat că, într-adevăr zgomotul este insuportabil, drept pentru care s-a luat măsura sancționării administratorului cu suma de 35 de milioane de lei vechi. Celelalte două reclamații sînt momentan la stadiul de anchetă, urmînd a se determina care a fost intensitatea zgomotului făcut și între ce ore.

Muzica încet pînă pleacă poliția

Pentru a putea sancționa pe cei care dau ­mu­zica foarte tare în societățile comerciale pe care le dețin, polițiștii trebuie să fie însoțiți de un specialist al unei firme de măsurători, care să dispună de un sonometru și de doi comisari de la Garda de Mediu care să ateste cele spuse de specialist. Dar cum chefurile și petrecerile au loc numai noaptea, singurii care sînt anunțați și pot interveni, numai pentru moment, sînt agenții de poliție. Muzica este dată încet, doar atunci cînd polițiștii sînt de față, după care decibelii se înmulțesc, iar cheful continuă, spre exasperarea vecinilor care ori sună din nou la poliție, ori se resemnează cu gîndul că va veni dimineața și cheflii vor pleca pe la casele lor.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU