Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3648 > Cotidian Nr. 3648 de marti, 20 iulie 2010  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Cotidian

Nu mai vor căldură de la R.A.M.


Avalanșă de debranșări

În numai trei săptămîni, 85 de persoane și-au depus dosarele de debranșare

articol de: (C.R.)
 Avalanșă de debranșări
 
Zvonul scumpirii gigacaloriei, de iarna viitoare, a generat o avalanșă de cereri de debranșare. Deși Guvernul nu a luat nici o decizie care să ducă la majorarea prețului căldurii, iarna viitoare, tot mai mulți locatari renunță la sistemul centralizat de încălzire. Numărul cererilor de debranșare înregistrat în ultimele trei săptămîni îl depășește pe cel al solicitărilor primite în perioada mai și iunie. Dacă în cele două luni, furnizorul primea, zilnic, în medie, cîte patru solicitări de debranșare, acum sînt de cinci ori mai multe.  

Cele mai căutate sunt centralele pe gaze

Din cei 240 de buzoieni care au solicitat debranșarea luna aceasta, 30 la sută au deja o nouă sursă de încălzire a apartamentelor. Cei mai mulți optează pentru centrale pe gaze. Abonații care renunță la serviciile Regiei se regăsesc la firmele care vînd centrale termice. Acestea abia mai fac față avalanșei de cereri. Conducerea Regiei spune însă că valul de cereri de debranșare nu se justifică în acest moment. Asta pentru că Guvernul nu a luat o decizie privind renunțarea la subvenții, iar Primăria Buzău a anunțat că va menține neschimbat prețul gigacaloriei. Mai mult, municipalitatea a decis să includă și procentul de majorare a T.V.A. în cota pe care o alocă drept subvenție.

Sute de cereri

Pe de altă parte, reprezentanții Regiei spun că în perioada următoare vor încerca să scadă prețul gigacaloriei în așa fel încît locatarii racordați la sistemul centralizat să nu suporte la iarnă costuri ridicate cu încălzirea locuințelor. "Între 1 mai și 1 iulie 2010, s-au înregistrat 155 de dosare, în timp ce după 1 iulie, numărul cererilor de debranșare a crescut de cîteva ori. Chiar dacă valoarea TVA a crescut, prețul energiei termice va rămîne la fel", ne-a declarat Milucă Neamțu, directorul RAM Buzău. 

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU