Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3632 > Cotidian Nr. 3632 de vineri, 2 iulie 2010  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Cotidian

La țară se poate!


45 de tone de aparatură veche colectată de la țară

În municipiile Buzău și Rîmnicu Sărat, oamenii nu se îndură să arunce deșeurile electrice și electronice

articol de: (C.R.)
Locuitorii de la țară au demonstrat că se pot debarasa foarte ușor de aparatura electrică și electronică veche și nefuncțională, pe care nu o mai utilizează. La ultima campanie "Marea Debarasare", derulată la sfîrșitul săptămînii trecută, operatorii de salubritate autorizați au colectat o cantitate impresionantă de deșeuri electrice și electronice. Per total, populația s-a debarasat de aproape 45 de tone de deșeuri, din care numai puțin peste o tonă din municipiile Buzău și Rîmnicu Sărat.

22 de localități participante

Cea mai mare cantitate de echipamente electrice și electronice a fost colectată de la locuitorii din Mărăcineni, care au renunțat la 6,2 tone de astfel de deșeuri. Interesați de campania Agenției pentru Protecția Mediului au fost și localnicii din Valea Rîmnicului, care s-au debarasat de peste 6 tone de aparatură veche. În topul localităților de unde s-au colectat cele mai mari cantități de deșeuri se mai numără Cernătești, Săpoca, Beceni, Pogoanele și Vintilă-Vodă.

Orașele, codașele...

La polul opus, de unde operatorii de salubritate au colectat cantități mai mici, se situează localități precum Berca, Unguriu, Gura Teghii, Vernești, Pătîrlagele, dar și municipiile Buzău și Rîmnicu Sărat. Radu Babici, directorul Agenției pentru Protecția Mediului, apreciază că locuitorii din mediul rural au fost receptivi la campanie: "considerăm că rezultatele acestei prime campanii cu componentă rurală sînt încurajatoare atît prin cantitățile colectate cît și prin faptul că s-au implicat cetățenii din  22 localități ale județului. Timpul necesar organizării acestei campanii a fost destul de scurt și ne bucurăm că primăriile locale și agenții colectori au putut să se organizeze."

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU