Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3625 > Cotidian Nr. 3625 de joi, 24 iunie 2010  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Cotidian

Criza ațîță munca la negru


Muncitori fără drepturi

Inspectorii de la I.T.M. au scos la iveală la o societate buzoiană, 44 de angajați fără forme legale de muncă

articol de: (I.G.)
Perioada de criză profundă pe care o străbatem face ca patronii de societăți comerciale să recurgă la tot felul de stratageme pentru avea profit maxim, folosindu-se de muncitori care lucrează la negru. În urma numeroaselor petiții adresate Inspectoratului Teritorial de Muncă, lucrătorii instituției au descins zilele trecute la o societate comercială care desfășoară activități în domeniul confecțiilor textile și a constatat că 44 de persoane munceau în respectiva unitate fără acte legale. În urma constatărilor, reprezentanții societății au fost amendați cu un miliard de lei vechi.

Au crezut că se îmbogățesc

Reprezentanții ITM-ului au avut de furcă în această săptămînă cu un patron de firmă care, a vrut să ocolească legile, angajînd la negru peste 44 de buzoieni. Din verificările în evidențele de personal, puse la dispoziție de contabilii firmei, inspectorii de la ITM au constatat că în beneficiul angajatorului, în perioada 01-02 - 17-06 a.c., au prestat activitate, în domeniul fabricării articolelor de îmbrăcăminte, un număr de 44 de persoane. Acestea au fost primite zilnic la lucru, fără a avea, în forma scrisă, vreun contract inidivual de muncă anterior începerii rapoartelor de lucru.

Amenzi usturătoare

Inspectorii instituției menționate, pentru a afla cu exactitate data începerii muncii la negru a pseudo-angajaților firmei de confecții, au luat la purificat foile colective de prezență și le-au coroborat cu statele de plată a drepturilor salariale și listele nominale de plată pentru drepturile bănești pentru perioada februarie - iunie 2010. Astfel au constatat că respectivii buzoieni munceau la negru de ceva timp. Datorită încălcării flagrante a Codului Muncii, patronul societății respective a fost sancționați cu amendă în cuantum de 1 miliard de lei vechi i s-a dispus măsura obligatorie de intrare în legalitate a angajatorului și informarea în scris a ITM-ului despre ducerea la îndeplinire a acestor obligații.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU