Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3621 > Cotidian Nr. 3621 de sambata, 19 iunie 2010  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Cotidian

Sancțiuni pentru gestionarea neconformă a deșeurilor


Amenzi la primării

Unele dintre Primării nici n-au de gînd să facă demersurile legale

articol de: (I.G.)
În ultima perioadă, responsabili din Garda de Mediu au dat amenzi la primăriile din Buzău și Rîmnicu Sărat. Cele două administrații locale au fost sancționate, pentru că nu și-au pus la punct planurile de gestionare a deșeurilor. Astfel de controale vor continua și în perioada următoare, anunță lucrătorii Gărzii.

Puși pe controale

Comisarii Gărzii de Mediu au pornit zilele trecute un control ca să vadă dacă primăriile din județ au stabilit obiectivele pentru colectarea și reciclarea deșeurilor. Este vorba despre măsuri care pornesc de la condiții deja stabilite prin acte normative europene și naționale, dar și printr-o strategie aprobată deja la nivelul județului. La nivelul loca­lităților, implementarea acestor măsuri ar fi trebuit să înceapă deja, dar controalele au arătat că la nivelul administrațiilor nici măcar nu s-au stabilit obiectivele. Primele sancționate au fost primăriile din Buzău și Rîmnicu Sărat care au plătit amenzi de cîte 15 milioane de lei vechi fiecare. "Prinsă pe picior greșit, Primăria Buzău a plătit amenda și a trecut la întocmirea planului de gestionare a deșeurilor. Un plan care pînă acum nu a fost elaborat, pentru că respon­sabilii administrației locale au crezut că această responsabilitate revine firmei de salubrizare a orașului", precizează Viorica Albu, comisar la Garda de Mediu Buzău.

Plan întîrziat

Programul de gestionare a deșeurilor prevede printre altele asigurarea condițiilor pentru colectarea selectivă a lor, împreună cu un management de calitate, modern, conform cu standardele UE. Potrivit surselor din Palatul Comunal, deja 28 de astfel de rampe au fost amenajate în orașul Buzău. Planul final va fi aprobat la finele lunii de Consiliul Local Municipal. "Funcționarii serviciilor de specialitate lucrează la strategia de gestionare a deșeurilor împreună cu responsabilii societății care asigură curățenia ­ora­șului. Planul trebuie să fie gata pînă la finele lunii curente", precizează viceprimarul Marcel Ciolacu.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU