Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3615 > Cotidian Nr. 3615 de sambata, 12 iunie 2010  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Cotidian

Deși taxele de drum nu sînt achitate la Primărie


La Rîmnic, D.N. E 85 a fost reabilitat

Investiția a costat 40.000 de ron și s-au folosit 60 de tone de asfalt

articol de: (M.L.S.)
De două zile Administrația Domeniului Public Rîmnicu Sărat lucrează pe D.N. E 85 în dreptul stadionului. Deși unele taxe de drum nu sînt încasate de Primărie, lucrările au fost executate cu bani din buget. Va scoate Primăria banii de la Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale ?

S-au frezat 500 de metri pătrați de șosea

În urmă cu două zile Administrația Domeniului Public a frezat circa 500 de metri pătrați de asfalt de pe D.N. E 85, iar ieri a continuat lucrările. Pentru porțiunea asfaltată pe D.N. E 85 a fost nevoie, conform declarațiilor directorului ADP Sandu Ciobotă, de 60 de tone de asfalt, iar cheltuielile au ajuns la 40.000 lei. "I-am avut în buget. E o chestiune destul de disputată în sensul că lucrarea a fost făcută la vremea respectivă de Drumuri Naționale. Sînt păreri și păreri. Unii susțin că fiind pe teritoriul municipiului trebuie făcută de cel care îngrijește de drumurile municipale, respectiv de A.D.P.. Sînt alte păreri, se pare că în unele orașe au avut cîștig de cauză, dar s-au judecat pe tema asta, fiind Drum European, plătindu-se rovinietă, care se încasează la Drumurile Naționale și nu la Consiliul Local, ar fi trebuit să o facă ei".

Au prea mulți bani?

Deși, de regulă, de drumurile naționale nu se ocupa ADP, lucrarea a fost făcută cu bani din bugetul local. Dacă în alte orașe din țară primarii au acționat în instanță Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale și au avut cîștig de cauză, la Rîmnic, se pare că nu se vor lua astfel de măsuri. Să fie oare bugetul atît de permisiv ? "Înțeleg că domnul primar ar fi vorbit cu directorul de la Drumurile Naționale și a spus categoric că tot ce trece pe raza municipiului aparține de municipiu și pe cheltuiala Consiliului Local. 60 de tone de asfalt am pus acolo", a declarat Sandu Ciobotă.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU