Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3604 > Cotidian Nr. 3604 de duminica, 30 mai 2010  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Cotidian

Au început chinurile verii


Microbuzele, pline de mizerie și cuțitari?

Odată cu venirea căldurii, s-au reluat transporturile... în bătaie de joc cu microbuzele

articol de: (I.G.)
  Microbuzele, pline de mizerie și cuțitari?
 
Dincolo de orice discuție legată de atribuirea unor licențe de traseu, pentru mașinile tip maxi-taxi care circulă pe străzile din oraș, rămîne des­chisă discuția calvarului la care sînt supuși clienții care circulă cu aceste mij­loace de transport. Patronii societăților care au astfel de mașini preferă să investească fondurile disponibile în camere video, pentru a supraveghea șoferii dacă le fură din bani, decît să schimbe tapițeriile uzate ale scaunelor, să deparaziteze incintele, să investească în confortul termic sau de alt gen al celor de pe urma cărora le plătesc biletele și de pe urma cărora în defi­nitiv își cîștigă existența.

Însuși patronul e derbedeu

Mai mulți cetățeni care merg cu microbuzele, fie ele urbane sau rurale, se plîng că nu le sînt respectate drepturile și sînt nevoiți să meargă ca și sacii de cartofi, înghesuiți, într-o căldură insuportabilă și în nesiguranță. Nu mai departe de săptămîna trecută, un conflict între doi șoferi de maxi-taxi a terifiat mai mulți călători aflați în respectivele mijloace de transport în comun. Potrivit unora dintre martori, un patron de microbuz s-a înfuriat pe alt conducător auto, pentru că nu a respectat programul de pe traseu și fără să țină cont de nimic a înfipt cuțitul, pe geam, în res­pectivul cetățean, spre stupoarea clienților aflați în mijloacele de transport res­pective. Norocul victimei a fost că a pus mîna instinctiv la piept și astfel lama cuțitului nu i-a penetrat pieptul. Acum cazul se află în instrumentare la poliție, iar agresorul s-a ales cu dosar penal. Totuși, cum este posibil să se întîmple așa ceva în plină stradă, sau cum autoritățile locale dau aviz pozitiv pentru traseu, unor astfel de elemente care mai degrabă ar trebui să stea la "răcoare" și nu să transporte persoane...

"Big brother", de maxi-taxi

Dincolo de oricare explicație s-ar aduce, nu putem să nu observăm că pe toți patronii de astfel de firme de transport nu-i interesează decît banii cîștigați de pe urma unor astfel de servicii și ignoră, împotriva oricăror legi aflate în vigoare, obligațiile ce le au privind siguranța și confortul clienților transportați. "Dotările" celor ce au mașini tip maxi-taxi se opresc doar la instalarea pe ele de camere web, pentru a supraveghea șoferii să nu le fure din venituri și nu se sinchisesc sub nici o formă dacă înăuntru plouă sau e temperatură ca într-o seră, fără să se mai discute despre tapițeria de pe scaune care ar trebui curățată și deparazitată din cînd în cînd. Așadar este de neînțeles de ce autoritățile cu atribute în controlul unor astfel de mijloace de transport nu fac nimic și lasă la bunul plac, patronii să-și bată joc de clienți, fără să intervină cu nimic!

 

COMENTARII

Mirel:
transportul mi se pare civilizat
Absolut fals! Circul zilnic cu maxi-taxi nr. 8 si foarte des cu 1 si 5. Transportul se face civilizat, la timp, curat, aerisit. De ce dezinformati lumea? Precizati si traseele pe unde sunt cutitari(cele care merg pe Transilvaniei, poate).
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU