Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3602 > Cotidian Nr. 3602 de vineri, 28 mai 2010  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19





Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro




Cotidian

Situație fără ieșire


Nu mai sînt bani pentru persoanele cu dizabilități

Persoanele cu handicap și însoțitorii lor nu vor mai avea bani din indemnizații decît pînă în iulie

articol de: (I.G.)
Discuțiile repetate, legate de plata indemnizațiilor persoanelor cu handicap, de la Palatul Comunal au ajuns la final: se vor face plățile din urmă, dar nu sînt bani decît pînă în luna iulie. Reprezentanții administrației locale precizează că efortul de a suporta cele 2,4 miliarde lunar, din bugetul local și așa sărăcit, este deja prea mare și nu se mai găsesc fonduri pentru acest lucru. Singura soluție ar fi o hotărîre de Guvern prin care să se realoce banii de la venitul minim garantat la fondul pentru plata indemnizațiilor, dar deocamdată nu există nici o bază legală pentru așa ceva.

Vești proaste

Responsabili din cadrul administrației locale spun că în perioada următoare, persoanele cu dizabilități vor trebui să-și chibzuiască bine sărăcia. Asta, pentru că persoanele cu handicap din Buzău nu vor primi de la începutul lunii iulie nici un ban din vistieria municipalității. Pînă la sfîrșitul anului Primăria nu mai are fonduri din care să plătească indemnizațiile acestei categorii defavorizate și, de asemenea, nu va mai putea achita nici salariile asistenților personali ai celor cu handicap.

O speranță palidă

După ce că au fost năpăstuiți de soartă, acum la orizont se întrevede o nouă problemă, care se pare că deocamdată nu are nici o rezolvare. La începutul anului, autoritățile locale au anunțat sistarea plății indemnizației acestei categorii de buzoieni din lipsa fondurilor. Acum sutele de persoane aflate în plată fie pentru  indemnizație de handicap sau salariu de însoțitor al unei persoane cu handicap riscă să primească în iunie ultimii bani care vor fi plățile aferente ultimelor două luni. "Bugetul nu-și mai poate permite să dea 2,4 miliarde pe lună pentru indemnizațiile persoanelor cu handicap și a asistenților acestora. Este o situație grea, dar trebuie să se înțeleagă faptul că am ajuns la fundul sacului", precizează primarul Constantin Boșcodeală. Pentru ca amărîții sorții să nu rămînă totuși fără nici o sursă de venit, primarul a găsit o soluție care însă depinde și de Guvern. Dar cu toate acestea, chiar dacă se vor realoca fondurile de la venitul minim garantat la plata indemnizațiilor persoanelor cu handicap, sumele nu vor ajunge pentru toată perioada anului în curs.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU