Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3589 > Cotidian Nr. 3589 de joi, 13 mai 2010  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Cotidian

Ambulanța rămîne fără echipaje


Muribunzii, duși la reanimare cu căruța

Instituția nu poate face angajări, iar personalul face ore suplimentare neplătite

articol de: (C.R.)
 Muribunzii, duși la reanimare cu căruța
 
Serviciul Județean de Ambulanță trece printr-o perioadă extrem de dificilă din cauza deficitului de personal. După ce, anul trecut, posturile au fost blocate, instituția riscă să rămînă fără mai mulți angajați și, deci, fără o parte din echipajele care răspund solicitărilor venite din partea bolnavilor. Situația este cu atît mai gravă cu cît, potrivit unei legi adoptate în 2009, la șapte posturi eliberate, nu se poate angaja în loc decît o singură persoană.

Ore suplimentare neplătite

Între timp, numărul celor care apelează la serviciile Ambulanței este în continuă creștere. Astfel, numărul tot mai mic de echipaje trebuie să facă față unui număr important de intervenții. Pentru aceasta, cei mai mulți dintre angajați sînt nevoiți să facă ore suplimentare, care nu sînt plătite. De la începutul anului, res­ponsabilii Serviciului Județean de Ambulanță au totalizat un număr de circa 6600 de ore suplimentare care, de la începutul anului, nu au fost plătite. În consecință, conducerea Ambulanței a formulat mai multe cereri de suplimentare a efectivului de personal cu nouă posturi, solicitări care au fost înaintate atît Ministerului Sănătății, cît și Ministerului Muncii. Chiar și așa, situația pare să nu aibă, deocamdată, nici o rezolvare, în condițiile în care oficialii de la centru nu au transmis nici un răspuns. Totodată, mulți dintre angajați vor ieși din sistem, în perioada imediat următoare, pentru că au ajuns la vîrsta pensionării.  

Solicitări la minister

Ionuț Stoicescu, liderul sindicatului Ambulanța Buzău, spune că angajații instituției trebuie să muncească suplimentar, pentru a face față tuturor solicitărilor. "La Buzău, ca și în celelalte județe, există un deficit de personal. Începînd cu 2009, posturile au fost blocate și avem angajați care se vor pensiona. Pentru că nu s-au putut face angajări, presiunea asupra celor rămași este foarte mare, iar orele suplimentare nu sînt plătite. Toate orele suplimentare sînt monitorizate și așteptăm, așa cum prevede legea, fie acordarea de zile libere plătite, ceea nu este posibil din cauza lipsei de personal, fie plata orelor prestate. Am făcut o solicitare pentru nouă posturi, ca să putem acoperi normativul. Imposibilitatea de a face angajări ar însemna ca șase echipaje să rămînă fără personal. Echipajele nu pot pleca în misiune decît în formație completă - asistent-ambulanțier sau asistent-ambulanțier-medic", a explicat Ionuț Stoicescu.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU