Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3566 > Cotidian Nr. 3566 de vineri, 16 aprilie 2010  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Cotidian

Curtea de Apel Bacău a dat sentința


Kanti Gheorghiu face mișto de datornici

Deși a fost condamnat la 2 ani închisoare, fapta a fost prescrisă

articol de: (M.L.S.)
În luna ianuarie 2009 Kanti Vili Gheorghiu a fost condamnat pentru săvîrșirea de infracțiuni la legea societăților comerciale, respectiv pentru bancrută frauduloasă, la 2 ani închisoare. Prin aceeași sentință, fostul director de la Agenția Finanțelor Publice Rîmnicu Sărat, Fănel Tudorache, fusese condamnat la 1 an închisoare. Au formulat apel, iar pe 7 aprilie s-a dat sentința. Kanti a scăpat din nou ca prin urechile acului, iar Tudorache a fost condamnat la închisoare. Ambii au formulat recurs. 13 ianuarie 2009 a fost zi cu ghinion pentru Kanti Vili, dar și pentru fostul director de la Fisc, Fănel Tudorache. Printr-o sentință pronunțată de Curtea de Apel Bacău, ambii au fost condamnați la închisoare. Kanti a primit 2 ani, iar Tudorache a primit un an. Au formulat recurs. Pe 26 ianuarie, Curtea de Apel a acordat un nou termen de judecată pentru a-l înștiința pe Kanti că apărătorul lui a reziliat contractul de asistență juridică. Cu toate astea, pe 7 aprilie Curtea de Apel a decis. Kanti a scăpat de pușcărie.

Curat ca lacrima

Curtea de Apel Bacău a dispus încetarea procesului penal pornit împotriva inculpatului Kanti Vili Gheorghiu pentru săvîrșirea infracțiunii de bancrută frauduloasă, prin schimbarea încadrării juridice cu aplicarea articolului 13 din Codul Penal, fapta fiind prescrisă. Pe înțelesul tuturor, Kanti a scăpat de pușcărie. "Deci nu mai are cazier. Nu mai e condamnat. A scăpat de pușcărie și nici la cazier nu mai apare condamnarea. Ca și cum nu ar fi făcut nicio faptă", explică un judecător din Rîmnicu Sărat.

Tudorache, condamnat

Dacă în cazul lui Kanti completul de judecată a dispus prescrierea faptei, Fănel Tudorache a fost condamnat. Deși în ianuarie 2009 a fost condamnat la 1 an închisoare, acum, conform sentinței, pentru săvîrșirea infracțiunii de abuz în serviciu, în formă calificată, Tudorache a fost condamnat la 2 ani închisoare și a primit o pedeapsă complimentară. Va fi privat de anumite drepturi pe o perioadă de un an.

Au bani de dat

Curtea de Apel Bacău prin sentința din 7 aprilie obligă solidar inculpații să achite Agenției Naționale de Administrare Fiscală București suma de 1.503.122 lei despăgubiri și acordă termen de recurs 10 zile. Ciudat, spre sfîrșitul sentinței sînt aprobate și două cereri de abținere, formulate de doi dintre judecători. Surse din cadrul Curții de Apel Bacău susțin că Tudorache și Kanti au formulat recurs imediat după pronunțare și că dosarul va fi trimis zilele următoare la Înalta Curte de Casație și Justiție București. 

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU