Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3565 > Cotidian Nr. 3565 de joi, 15 aprilie 2010  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Cotidian

În pădure se fură-n draci!


Razii în codri

"Recoltă" bogată, pentru polițiști: administratori sancționați pentru tăieri ilegale de arbori, șoferi amendați și mult material lemnos confiscat

articol de: (I.G.)
Potrivit oamenilor legii, în ultimul timp, furturile de material lemnos din pădurile din județ au devenit o constantă, astfel că, potrivit unor directive interne, polițiștii vor acționa în mod constant în zonele respective, pentru a încerca diminuarea furturilor de lemne și a prinde făptașii. Cu ocazia raziilor din această săptămînă, polițiștii au controlat și firmele care comercia­lizează material lemnos împărțind amenzi și dînd sancțiuni, atunci cînd s-au constatat nereguli.

Razii la agenții economici

În cursul săptămînii curente, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor au continuat activitățile de verificare a agenților economici ce au ca principal obiect de activitate exploatarea și industrializarea materialului lemnos, zona vizată fiind de această dată orașul Pătîrlagele. În urma verificărilor efectuate la unul dintre agenții economici ce-și desfășoară activitatea în zona de munte a județului, polițiștii au găsit la cele două puncte de lucru ale firmei, peste 185 mc lemn rotund și de foc și peste 32 mc cherestea de diverse sortimente. În urma inventarierii materialului lemnos s-a constatat că administratorul - un bărbat de 35 de ani - nu avea documente de proveniență pentru întreaga cantitate, aproximativ 40 mc lemn rotund și de foc fiind confiscați pentru lipsa documentelor justificative. De asemenea, materialul lemnos în valoare de aproximativ 5000 de lei a fost predat reprezentanților silvici. Administratorul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 3000 de lei. Cercetările sînt continuate de polițiștii de investigare a fraudelor pentru stabilirea legalității activităților desfășurate de agentul economic.

Controale în trafic

Tot în cursul săptămînii, agenții din cadrul Postului de poliție Sărulești au făcut mai multe controale în trafic pentru verificarea modului în care este respectată legislația ce reglementează transportul de material lemnos. În timp ce patrulau pe DJ 204 C, polițiștii au oprit pentru verificări un autoturism înmatriculat în Buzău, ce se deplasa către localitatea Vintilă Vodă. Șoferul autoturismului, un bărbat de 33 de ani din comuna Bisoca, a prezentat un aviz de însoțire pentru materialul lemnos transportat, aproximativ 2 mc lemn foc fag, iar din cercetări s-a stabilit că se transportau lemnele în județul Brăila, unde se intenționa vinderea lor unui cetățean, în baza unei înțelegeri anterioare. Șoferul a fost sancționat conform legislației silvice, iar materialul lemnos a fost ridicat în vederea confiscării și predat reprezentanților Ocolului Silvic Vintilă Vodă. Totodată, polițiștii au sancționat alți doi căruțași care nu au respectat prevederile legale privind transportul de material lemnos.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU