Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3553 > Cotidian Nr. 3553 de marti, 30 martie 2010  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Cotidian

Elevii rămîn acasă


Profesorii merg pînă-n pînzele albe

Chiar dacă, pînă acum, nu au obținut nici măcar promisiuni, dascălii sînt hotărîți să nu renunțe la proteste

articol de: (C.R.)
 Profesorii merg pînă-n pînzele albe
 
Mai mulți directori de școli și-au prezentat demisia, după ce Inspectoratul Școlar le-a cerut să facă reîncadrarea salarială

Profesorii nu vor să renunțe la proteste, chiar dacă Inspectoratul Școlar Județean îi somează să se întoarcă la catedră. La fel ca săptămîna trecută, sute de dascăli au pichetat ieri Inspectoratul Școlar, în speranța că vor smulge măcar o promisiune privind plata integrală a salariilor pentru luna februarie. Nici de această dată, negocierile nu au avut nici un rezultat favorabil pentru dascăli, care au protestat, au pichetat, au scandat lozinci împotriva Ministerului Educației și au plecat acasă la fel cum au venit.  

Presiuni din partea I.S.J.?

În schimb, reprezentanții Sindicatului Învățămîntului Preuniversitar arată cu degetul spre conducerea Inspectoratului, despre care spun că ar face presiuni asupra directorilor de școli. Potrivit sindicaliștilor, conducerea Inspectoratului îi forțează pe directori să facă reîncadrarea profesorilor după Ordonanța 41 din 2009, adică să revină la salarizarea din luna octombrie, fără majorările obținute în instanță. Mai mult, la două săptămîni după demararea protestelor, directorii mai multor unități de învățămînt din județ și-au dat demisia. Este vorba despre Liceul de Artă "Margareta Sterian", unde atît directorul general, cît și directorul adjunct și-au prezentat demisiile, postul fiind ocupat imediat. Situații similare s-au înregistrat și la Școala Generală nr. 1, dar și la școlile din Merei și Costești, unde directorii au renunțat la posturi. După ce luni au pichetat Instituția Prefectului, iar ieri au luat cu asalt Inspectoratul Școlar, astăzi, dascălii se vor reuni în centrul orașului, de unde vor porni spre Prefectură.

Părinții sînt nemulțumiți

Ion Dobre, liderul Sindicatului Învățămîntului Preuniversitar, spune că astăzi, dascălii buzoieni vor avea și sprijinul colegilor din alte județe ale țării, care și-au anunțat prezența încă de la sfîrșitul săptămînii trecute. "Vor fi prezenți profesori din Constanța, Călărași, Ialomița, Covasna, Prahova, dar și din alte județe. Sîntem conștienți că orele trebuie recupe­rate, iar acest lucru se va face în funcție de decizia fiecărui cadru didactic. Totodată, știm și că părinții sînt nemulțumiți, dar îi asigurăm că și noi sîntem îngrijorați de ce se întîmplă. Din nefericire, cei mai mulți dintre participanții la proteste nu vor avea parte de un Paște fericit, pentru că nu vor avea bani în cont", a declarat Ion Dobre.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU