Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3482 > Cotidian Nr. 3482 de joi, 7 ianuarie 2010  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Cotidian

Prostiile copilăriei se plătesc la maturitate


PIERDUT PENTRU SOCIETATE?

Ce șanse mai pot avea tinerii deja "pătați", în cursa spre o viață cinstită?

articol de: (T.T.)
Zilele trecute doi flăcăi puși pe rele furau motorină direct din rezervoarele camioanelor parcate pe raza localităților Nehoiu și Pătîrlagele. Celor doi, însă, în vîrstă de 19, respectiv 17 ani, în urma cercetărilor făcute de polițiști, li s-au mai descoperit și alte fapte pe care le-au săvîrșit în perioada 22-27 decembrie 2009.

Furau tot ce îi cădea în mînă

În timpul acesta, ei au furat de la un autoturism, două geamuri de la oglinzile laterale, o siglă cu emblema firmei de pe portbagaj și grila ornamentală din față. Și asta numai pentru ca flăcăul de 19 ani să și le pună la mașina proprietate personală, pentru a arăta cît mai "de firmă".  Cel mic, însă, mai este suspectat că în lunile noiembrie, decembrie a mai băgat furtunul în cîteva rezervoare ale unor autoturisme din Buzău, de unde a plecat cu ceva zeci de litri de carburant și nu singur, ci împreună cu alți doi băiețași în vîrstă de 20 și 21 de ani. Din dorința de a se îmbogăți pe căi ilegale, micul hoțoman ar fi fost în stare să lase toate rezervoarele autoturismelor întîlnite, fără strop de carburant. Noroc cu polițiștii care au acționat ca la carte și i-au prins pînă la urmă.

La 17 ani, cu tinicheaua legată de coadă

Dacă stăm puțin și ne gîndim, un copil, pentru că asta este pînă la urmă la 17 ani, are deja "în cîrcă" furturi repetate de combustibil, furturi de piese auto de pe autoturisme, circularea cu un autoturism ale cărui plăcuțe de înmatriculare sînt expirate de doi ani jumătate și altfel de găinării care poate nu au fost încă des­coperite, oare ce se va întîmpla cu el la 35-40 de ani? Ce fel de educație a primit acesta, în primul rînd de la părinți și în al doilea rînd de la societate? Are numai 17 ani și iată, prejudiciul depășește 1.700 lei. Nici ajuns la vîrsta majoratului, el se poate "mîndri" cu cîteva dosare penale și cu un cazier pătat, pe care mulți infractori adulți nu îl posedă. Întrebarea noastră rămîne, totuși, dacă ­e­xistă posibilități de reabilitare ale unor astfel de caractere, care, scăpate din mîna părinților și a educatorilor și înhăitate cu tot felul de găinari, ajung la o vîrstă atît de fragedă să comită asemenea ilegalități? Sau va fi condamnat ca toată viața să și-o petreacă numai dînd cu subsemnatul la poliție? 

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU