Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3475 > Cotidian Nr. 3475 de joi, 24 decembrie 2009  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Cotidian

În piețe și magazine


MAREA ÎNGRĂMĂDEALĂ

Oamenii cumpără orice și la orice preț

articol de: (T.T.)
În aceste zile premergătoare sărbătorilor de iarnă, întreg orașul este paralizat din punct de vedere al traficului, atît rutier, cît și pietonal. Toată lumea, în această perioadă, vinde și cumpără. Atmosfera pe care o întîlnești în aceste zile în oraș, este una ca pe vremuri, cînd precupețele și megieșii mergeau prin tîrg pentru a-și vinde marfa. Aglomerația este la ea acasă prin toate piețele și zonele limitrofe acestora, pentru că, în această perioadă, toată urbea se ocupă cu negoțul. În Piața Centrală, care nu mai este demult o piață agroalimentară, se vînd brazi, ciorapi de lînă, murături, prosoape, sacoșe de rafie, artificii și pocnitori, boia de ardei, gumă de mestecat, carne, detergent, mușamale, bigudiuri, galoși de gumă, mături, șorici, pantaloni cu pense, fasole boabe, miere de albine, cremă de mîini, sorcove, costume de Moș Gerilă, căciuli de iepure rusești și lista ar putea continua la infinit.

"Pune mîna  pe Vasilică"

La căutare sînt și "exploatatorii de miei", care te invită să "pui mîna pe Vasilică, și-o să ai mașină mică ." Îi vezi prin toate  colțurile pieții, cu un biet miel băgat în geaca ponosită, strigînd în gura mare că norocul depinde numai de atingerea obiectului de activitate. În nebunia creată de aglomerația din preajma sărbătorilor, cei mai calmi par clienții bodegilor amplasate în preajma piețelor. Cu o cinzeacă în față, alături de trei mici încă aburind, cetățenii veniți la piață pentru a testa pulsul, dar și gradele vreunei mastici, privesc în gol spre mulțimea care se calcă în picioare pentru a apuca partea cea mai bună dintr-un porc sau cîrnații cei mai proaspeți.

Îmbulzeala, sport național

Tineri sau bătrîni, albi sau negri, înalți sau scunzi, toți participă în fiecare zi la marea îmbulzeală. Dacă aceasta ar fi declarată probă olimpică, România ar fi campioană mondială. Marfa e destulă, programul magazinelor s-a prelungit, dar lumea continuă să dea năvală și să cumpere tot ce se scoate pe piață. Ori criza s-a terminat, ori s-au primit premierile, ceea ce nu credem, cert este că în această perioadă vînzările ating o cotă de vîrf , raportat la restul anului. 

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU