Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3468 > Cotidian Nr. 3468 de miercuri, 16 decembrie 2009  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Cotidian

Dan Puric, recital excepțional la Colegiul "Spiru Haret"


Omul cu o mie de fețe

Sala a fost plină pînă la refuz

articol de: (T.T)
 Omul cu o mie de fețe
 
Luni, în amfiteatrul Liceului Pedagogic, a avut loc o întîlnire a actorului Dan Puric cuîmpătimiți ai oratoriei sale. Sala a fost plină pînă la refuz de oameni de toate vîrstele, începînd de la copii de gimnaziu și pînă la persoane ajunse la vîrsta a treia. Prin poveștile inspirate din realitate, Puric a fascinat întreaga audiență, fiind de multe ori întrerupt de ropote de aplauze.

Monolog la superlativ

În prima parte, oratorul a avut un monolog bazat pe religie, psihologie și filosofie, piperat atent și cu bun gust, cu glume și chiar cu bancuri, în care a plîns pe deoparte jertfa străbunilor noștri pentru binele acestei țări, în timp acest discurs devenind sarcastic și arogant cu actualii conducători și politicieni.  Cea de-a doua parte a fost de fapt un dialog interactiv, în care Dan Puric a răspuns tuturor întrebărilor puse de cei aflați în sală, caracterizîndu-i în același timp. Omul cu o mie de fețe și "cu trei inimi", așa cum spunea el, un extraordinar actor, psiholog și un nemaipomenit cunoscător al istoriei și religiei, a uimit prin modalitatea lui de exprimare, trecînd în numai cîteva secunde de la stări vesele la lacrimi, din bancuri în citate  biblice, din ­poves­tiri în profeții pentru viitor Nu a fost nevoie nici de amplificare audio, deoarece toată lumea a rămas fără cuvinte și a sorbit fiecare vorbă sau gest pe care Puric l-a făcut.

Puric s-a întors acasă

Originar din Nehoiu, artistul a venit la invitația directorului Liceului Pedagogic și el un om de cultură, a fost întîmpinat cu flori, cuvinte de admirație și un șir de covrigi de Buzău. "Un om frumos încearcă să ne spună cine sîntem" face parte dintr-un lung șir de întîlniri pe care Dan Puric le-a avut în toată țara, dar și în străinătate cu românii din diaspora. Întîlnirea, care a ținut cu sufletul la gură, prin complexitatea subiectelor, toată adunarea, a durat trei ore și s-a încheiat cu oferirea de autografe pe ultima carte scrisă, "Despre Omul Frumos". 

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU