Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3431 > Cotidian Nr. 3431 de luni, 2 noiembrie 2009  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Cotidian

Medicii vor să scape de impostori


Recensămîntul psihologilor

Se vor da și sancțiuni, în funcție de gravitatea faptelor

articol de: L.T.
Recensămîntul psihologilor
 

Dacă pînă acum mergea cu cioara vopsită și cu ocaua mică, rîndurile psihologilor, care își exercită meseria mai mult sau mai puțin în afara legii, vor fi restrînse destul de mult. Din  luna noiembrie, Colegiul Psihologilor va demara o serie de controale de amploare pe raza întregului oraș. Apelul de intrare în legalitate, repetat în nenumărate rînduri cu ocazia diverselor reuniuni ale psihologilor din toată țara, va trebui să fie tratat cu maximum de seriozitate. Începînd cu a doua parte a lunii viitoare, toți psihologii din județ vor fi controlați în amănunt.

Examinare... psihologică

Accentul se va pune în special pe metodologia de examinare psihologică, condițiile de examinare (dotări, amenajare spațiu, registru de examinări), formularistica utilizată. Motivele care au dus la demararea acestor acțiuni de control sînt foarte variate, cel mai important dintre ele fiind neautorizarea psihologilor, adică lipsa înregistrării lor în cadrul Colegiului. În momentul în care sînt autorizați legal, ei sînt înscriși în Colegiu automat și plătesc o contribuție anuală de 250 lei. O altă măsură foarte importantă, o reprezintă și organizarea unei ședințe în care se va stabili un tarif minimal pentru o examinare psihologică. În prezent, taxele percepute sînt stabilite după ureche, sumele încasate fiind foarte mici, derizorii, lucru care nu este deloc legal și poate avea consecințe nedorite.

La ce se pot aștepta

În primă instanță, neregulile constatate, ca urmare a controalelor, nu vor fi sancționate foarte aspru. Totuși, în funcție de gravitatea abaterilor constatate,cea mai ușoară sancțiune o reprezintă avertismentul scris, iar cea mai aspră, ridicarea dreptului de practică pe o anumită perioadă, de regulă pe șase luni. "Prin întreprinderea acestor măsuri, dorim să punem un pic de ordine în lucruri, iar frumoasa și distinsa meserie de psiholog să nu se banalizeze. Demararea controalelor se dorește a fi un semnal de alarmă, de avertisment foarte serios, iar toată lumea trebuie să își facă datoria cu conștiinciozitate", declară președintele Colegiului Psihologilor, filiala Buzău, Petre Alexa.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU