Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3410 > Cotidian Nr. 3410 de joi, 8 octombrie 2009  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Cotidian

Copiii năpăstuiți învață de mici să se autogospodărească


Cantina fundației "Sfîntul Sava" se autofinanțează

Beneficiază de o microfermă și de 20 de hectare de teren

articol de: (L.T.)
  Cantina fundației "Sfîntul Sava" se autofinanțează
 
Din ce în ce mai mulți minori nevoiași beneficiază de ajutorul oferit de Fundația pentru copii "Sfîntul Sava" de la Buzău. Fundația are în desfășurare mai multe proiecte care vin în sprijinul celor defavorizați. Cantina socială, unul din primele proiecte ale fundației, asigură hrană pentru copii care provin din familii defavorizate, din orfelinate, elevi ai Școlii de Arte și Meserii, precum și pentru orice persoană nevoiașă aflată în trecere.

Autogospodărire

Așezămîntul funcționează pe principiul autoservirii, fiecare copil se servește de la ghișeu, iar cînd termină de măncat, își face singur curățenie la masă. Alimentele provin din donații sau din producție proprie. Datorită dorinței de a nu mai depinde de cineva, fundația a înființat cîteva microferme, unde sînt crescute animale destinate sacrificării, și a achiziționat și 20 de hectare de pămînt, unde vor fi cultivate diverse plante agricole. Fundația beneficiază și de ajutorul unei firme de panificație, care oferă 100 de pîini pe zi, de 7 ani de zile, iar, mai recent, de cel al unei firme care asigură aripioare și ciocănele de pui.

Secretul succesului

În opinia președintelui fundației, părintele Mihail Milea, secretul, care stă la baza bunului mers al lucrurilor, îl constituie respectul reciproc care domnește în sufletele tuturor membrilor și dragostea față de Dumnezeu și de toți cei aflați în nevoie. Personalul fundației este voluntar, în general pensionari, iar munca des­fășurată de aceștia este una cît se poate de competentă. 

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU