Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3343 > Cotidian Nr. 3343 de miercuri, 22 iulie 2009  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Cotidian

Promisiuni de radiere


R.A.M., datorie istorică de 200 de miliarde

Sumele reprezintă rate către BERD neplătite din anul 2005

articol de: (L.M.)
R.A.M., datorie istorică de 200 de miliarde
 

Regia Autonomă Municipală înregistrează o datorie de aproximativ 200 de miliarde de lei vechi către bugetul de stat. Datoria este una istorică, înregistrată la sfîrșitul anului 2005, și reprezintă rate neachitate către BERD, plus penalizări de întîrziere, și ar putea fi radiată de Guvern în cel mult trei luni. Promisiunea vine din par­tea vicepremierului Dan Nica, însă conducerea R.A.M. Buzău nu a fost pînă acum înștiințată cu privire la acest demers.

Ordonanță neaplicată

Regia Autonomă Municipală figurează pe o listă cu alți datornici la bugetul de stat ce a făcut obiectul unei ordonanțe din anul 2006 privind diminuarea arieratelor bugetare. Cu alte cuvinte, statul se obliga să șteargă datoriile mai multor societăți și companii din țară, printre care CET-uri din mai multe orașe. Pînă acum, ordonanța nu a fost aplicată, însă conducerea Regiei susține că s-au făcut mai multe demersuri în acest sens. 
La Buzău este vorba despre aproximativ 200 de miliarde de lei vechi, din care 84 de miliarde înseamnă rate pentru un împrumut BERD cu garanția statului pentru investiții în modenizarea sistemului de termoficare. Restul reprezintă penalizări și majorări pentru că R.A.M. nu a reușit să plătească la timp aceste rate. Ionel Tescaru, fostul director al Regiei, spune că ratele nu au putut fi achitate deoarece prețul gigacaloriei nu a putut fi mărit.

Nici o înștiințare

La rîndul său, Milucă Neamțu, actualul director al R.A.M., a declarat că alte datorii către bugetul de stat nu mai există în prezent, iar despre cea veche încă nu a primit nici o înștiințare cu privire la aplicarea ordonanței. Radierea celor aproximativ 200 de miliarde de lei vechi ar putea fi efectuată însă, potrivit vicepremierului, și astfel Regia să scape de o povară ce ar îngreuna contractarea cantităților de combustibil necesar pentru iarnă.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU